NavMenu

U Budvi odmara više od 23.000 turista

Izvor: Mina Utorak, 05.07.2022. 12:55
Komentari
Podeli
(Foto: Unsplash/Oleg Gratilo)
U Budvi se odmara nešto više od 23.000 gostiju, i to su bolje brojke u odnosu na prošlu godinu, saopštila je portparolka Turističke organizacije Budva, Tijana Kotarac.

- Možemo reći da smo zadovoljni, ali da može da bude bolje, može. Ovo je bolje u odnosu na prošlu godinu, ali ipak postoje cifre kojima mi težimo, a koje su više od ovih - rekla je Kotarac u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG.

Ona je podsjetila da su raspusti u susjednoj Srbiji počeli nešto kasnije, te da dešavanja u Ukrajini svakako utiču na tok turističke sezone, prenosi portal RTCG.

- Ima tu različitih faktora - strah do korone koji se opet javlja širom Evrope. Biće nestabilno i ove godine, uostalom Svjetska turistička organizacija je rekla da će nam trebati do pet godina oporavka. Ne očekujemo čuda, ali smo optimist - kazala je Kotarac.

Govoreći o cjenovnoj politici u Budvi, ona je navela da je sve uzročno-posljedično.

- Poskupile su osnovne životne namirnice. Toga smo svjesni svi, svakodnevno kupujemo, sipamo gorivo. Istovremeno je poskupila nabavna cijena. Onda imamo i deficit radne snage, a radna snaga koju zapošljavamo traže veće plate pa su vlasnici uslovljeni da time što će povećati plate morate da isplate i svoje troškove - saopštila je Kotarac.


Sve je to, kako je objasnila, uzročno-posljedično dovelo do rasta cijena.

- Naši ugostitelji kažu da je to od deset do 30%. Postoje mjesta u Budvi gdje su cijene ostale na prošlogodišnjem nivou - dodala je Kotarac.

U hotelima su, kako je kazala, najbrojniji gosti iz Srbije, Izraela, Njemačke i Velike Britanije. Gosti iz Srbije najbrojniji su i kad je u pitanju privatni smještaj, nakon kojih slijede turisti iz Rusije, Ukrajine i Bosne i Hercegovine (BiH).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.