NavMenu

Otvoreno novo šetalište u Pržnu

Izvor: Media Biro Nedjelja, 03.07.2022. 13:10
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Javno preduzeće za upravljanjem morskim dobrom Crne Gore sinoć je svečano otvorilo novo šetalište u Pržnu. U okviru manifestacije Budvanske večeri, upriličen je bogat muzički program u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve.

Direktor JP Morsko dobro, Mladen Mikijelj poručio je da vjeruje da će novi izgled šetališta u velikoj mjeri podići turističku infrastrukturu i ponudu Pržna.

- Realizacijom ovakvih projekata vršimo primarnu funkciju JP, a to je svakako unaprijeđenje obalne infrastrukture. Nažalost, u protekle dvije decenije imali smo totalnu devastaciju naše obale - rekao je on.

Mikijelj je kazao da je to razlog negativne percepcije građana i dodao da se nada da će kroz realizaciju sličnih projekata tu percepciju građana promijeniti. Zahvalio se Službi za uređenje i izgradnju prostora JP Morsko Dobro.

- Posebno bih naglasio angažovanost Vukašina Mijatovića, koji je svojim svakodnevnim prisustvom na ovom lokalitetu doprinio da se ovaj projekat realizuje prije početka turističke sezone, i negdje uvažio veliki broj sugestija građana Pržna - poručio je on.

Predsjednik Upravnog odbora JP Morsko Dobro, Blažo Rađenović kazao je da je izgradnja šetališta u Pržnu jedan važan infrastrukturni pomak, kako za Budvu tako i za cijelu Crnu Goru.

- Morsko dobro je promijenilo svoj imidž i percepciju koja je od javnog interesa. Kao što vidite, i ova staza predstavlja jedan vid spajanja ljudi, i svega onoga što su značajne percepcije za turizam. Svakako, ovo nije jedina investicija koju planiramo u Opštini Budva, u planu imamo niz projekata kako za samu MZ, tako i za cijelo područje Budve - rekao je on.

(Foto: Media Biro)
Ispred građana Mjesne zajednice govorio je Vladislav Mitrović, koji je tom prilikom kazao da se građani raduju drugačijem pristupu nove uprave JP Morskog dobra, koji , kako je rekao, napokon uvažavaju sugestije građana i osluškuju njihove potrebe.

- Mi smo prije samo nekoliko godina ovo preduzeće zvali "Morsko zlo", izgleda da se promijenila situacija i da se sada konačno može istinski nazvati Morsko dobro - zaključio je on.

Prema mišljenju načelnika Službe za uređenje prostora morskog dobra Vukašina Mijatovića, o značaju ovog projekat najbolje bi govorili sami mještani.

- Oni bi nam najbolje objasnili kakvo smo stanje ovdje zatekli, i koliko smo truda uložili da bi ovo šetalište dobilo ovakav izgled. Kameno uređenje i poboljšanje partera i obalnog zida sa uličnom rasvjetom je apsolutno neki minimum koji zaslužuje ovakvo mjesto - kazao je Mijatović.

Kada su posrijedi uložena sredstva, Mijatović je kazao da je planirani budžet za ovu investiciju bio oko 300.000 eura, od čega je utrošeno 280.000.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.