NavMenu

Raspisan tender za projektovanje, izgradnju i opremanje nove bolnice u Trebinju - Vrijednost radova prelazi 110 mil KM

Izvor: eKapija Subota, 02.07.2022. 11:30
Komentari
Podeli
(Foto: Screenshot/YouTube)
Ministarstvo zdravlja RS raspisalo je u subotu, 2. jula, tender za projektovanje, izgradnju i opremanje JZU Bolnice Trebinje po principu "ključ u ruke", a procijenjena vrijednost tendera, bez PDV-a, je 109.850.000 KM.

Predviđeno je da se bolnica gradi na slobodnoj zelenoj površini u trebinjskom naselju Pridvorci. Površina parcele kompleksa sa svim pratećim objektima, saobraćajnicama, parkinzima i zelenim površinama iznosi 41.115 m2.

Objekat će biti spratnosti P+3 (funkcionalni dio objekta), P+2 (stacionar i poliklinika) i P+0 (prateći objekat tehničkog bloka i nadrstrešnica za sanitetska vozila).

Prema zahtjevu investitora i krajnjeg korisnika, u budućem kompleksu su predviđeni: novi objekat bolnice, prateći objekat bolnice - tehnički blok, nadstrešnica za sanitetska vozila, zavod za transfuziju, zavod za stomatologiju, zavod za medicinu rada i sporta, Institut za javno zdravstvo i heliodrom.

Izgradnja kompleksa je predviđena u dvije faze, pa bi se u prvoj fazi gradio novi objekat bolnice, tehnički blok, nadstrešnica, kao i pripadajuće kolske i pješačke komunikacije, zajedno sa parkinzima i zelenim površinama.

U drugoj fazi izvodili bi se radovi na tri navedena zavoda, Institutu, helidromu, kao i pripadajićim parkinzima i zelenim površinama. Druga faza nije predmet ovog tendera.

Još informacija oko ovog tendera pogledajte OVDJE.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je nedavno da će nova bolnica zadovoljiti sve potrebe ne samo Trebinja, već i cijele regije.


- Biće to regionalna bolnica sa najsavremenijom opremom - naveo je Ćurić.

On je kazao da je postignut dogovor da Vlada Republike Srpske finansira izgradnju bolnice, njeno opremanje i komunalnu infrastrukturu, dok će Grad i Vlada sa po 50% finansirati pristupne saobraćajnice i okolno uređenje.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić kazao je da će buduća bolnica imati oko 17.500 m2, 490 parking mjesta, 223 kreveta, angio-salu, dijagnostički i poliklinički blok, stacionare.

- Izgradnjom ove bolnice u Trebinju će biti jedna vrhunska ustanova. Cilj je da ovo bude bolnica cijele regije koja će moći da parira na međunarodnom nivou u ovom području - naveo je Šeranić nedavno prilikom posjete Trebinju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar-Ulcinj preko 2 mil EUR

Uprava za saobraćaj ponovo je raspisala tendere za sanaciju dva mosta na magistralnom putu Bar - Ulcinj. Vrijednost radova za rekonstrukciju mosta Kruče zadržala se na 1,44 mil EUR sa uračunatim PDV-om. Most Kruče nalazi se na magistralnom putu Bar - Ulcinj, na km 16+200. Kako se može vidjeti u glavnom projektu sanacije, za čiju izradu je bio zadužen Projectman iz Podgorice, nakon analize mogućih rešenja sanacije mosta Kruče, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.