NavMenu

Poskupljenje građevinskog materijala blokira započete projekte - Raskidi ugovora skuplje rješenje i za državu i za investitore

Izvor: eKapija Subota, 02.07.2022. 07:07
Komentari
Podeli
(Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Poskupljenja sa kojima smo svakodnenono suočeni prelivaju se i na građevinsku industriju izazivajući brojne probleme, pa se Ministarstvu finansija u prethodnom periodu obratilo više predstavnika izvođača radova. Kako je saopšteno iz Vlade, oni su suoečni sa problemom nemogućnosti da isupune ugovorne obaveze o građenju, zbog porasta cijena u sektoru građevinarstva.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila informaciju o problemima realizacije ugovora o javnim nabavkama zbog rasta cijena u sektoru građevinarstva sa smjernicama.

- Uprava za saobraćaj i Uprava javnih radova su dostavile niz inicijativa koje su im uputili izvođači radova na spornim projektima u kojima obavještavaju naručioca da nijesu u mogućnosti da nastave radove po potpisanim ugovorima zbog drastičnog rasta cijena u sektoru građevinarstva i zahtijevaju hitne procedure izmjene istih ili će u protivnom biti prinuđeni na jednostrani raskid ugovora - saopšteno je iz Vlade.

U Informaciji je istaknuto da bi raskidi ugovora za državu, kao investitora, bili skuplje rješenje, a opstanak izvođača direktno ugrožen, te da se hitno mora naći način koji bi omogućio nesmetanu realizaciju zaključenih ugovora.

- S tim u vezi, Vlada je zadužila niz organa kako bi se pokrenule procedure analiza zaključenih ugovora i našao model u cilju prevazlaženja nastalih problema - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija

Za Željezaru otvorene sve opcije - Od strateškog partnerstva do prodaje

Činjenica da je propao i drugi javni poziv za Željezaru nije loša poruka, jer pokazuje ozbiljnost da se to pitanje riješi na prihvatljiv i ekonomski održiv način, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na konferenciji za novinare. Kako je kazao, za nikšićku fabriku su na stolu sve opcije - od davanja u zakup, preko strateškog partnerstva, do prodaje. Ministar je komentarišući nezadovoljavajuću ponudu za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.