NavMenu

Neće biti problema u snabdijevanju - Za crnogorsko tržište dovoljne količine namirnica iz Srbije

Izvor: eKapija Petak, 01.07.2022. 08:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash/Sonder Quest)Ilustracija
Prehrambena sigurnost jedan je od prioriteta u ovom trenutku i za Crnu Goru i za Srbiju, istaknuto je tokom konstruktivnog sastanka ministara, uz poruku da Crna Gora ne treba da brine što se tiče snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama i koncentrovanom stočnom hranom, te da će u svakom trenutku biti obezbijeđene potrebne količine za crnogorsko tržište.

U okviru dvodnevne posjete delegacije Vlade Crne Gore Republici Srbiji ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković susreo se sa ministrom poljoprivrede Srbije Branislavom Nedimovićem.

Glavne teme sastanka bili su izgledi za dalji razvoj bilateralne saradnje u oblasti poljoprivrede, posebno u dijelu obezbjeđivanja kontinuiteta snabdijevanja i cjenovne konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.


Bilo je riječi i o potencijalnom stipendiranju crnogorskih studenata u oblastima veterine i šumarstva, kao i o modelima uspostavljanja robnih rezervi, gdje će iskustva Srbije biti od velike koristi.

- Ministar Joković je istakao opredeljenje Vlade Crne Gore za uspostavljanjem najbolje moguće bilateralne saradnje sa Srbijom, ocijenivši afirmativno pristupanje regionalnoj inicijativi Otvoreni Balkan u svijetlu razvoja i unapređenja ukupnih odnosa u regionu - navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Energija

Usvojena Informacija o realizaciji projekta Solari 5000 plus

Vlada je, na predlog ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića, utvrdila Informaciju o realizaciji projekta Solari 5000+ (70MW) za građane i preduzeća, koji će doprinijeti ostvarenju klimatskih i energetskih ciljeva kojima Crna Gora teži. Ukupna procijenjena vrijednost projekta, čiji je nosilac Elektroprivreda (EPCG), je 70 mil EUR. Projekat, kako je objašnjeno, podstiče i promoviše

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.