NavMenu

Najveća svjetska fabrika čokolade obustavila rad - Proizvodi ugroženi salmonelom u

Izvor: Telegraf Petak, 01.07.2022. 08:34
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/PublicDomainPictures)
U najvećoj fabrici čokolade na svijetu u belgijskom gradu Vizeu pronađena je salmonela. Švajcarski gigant Barry Callebaut, koji je vlasnik kompanije, obavestio je juče belgijske vlasti da su prekinuli proizvodnju i da povlače svu čokoladu koju su proizveli od 25. juna ove godine.

Naglasili su i da komuniciraju sa svim svojim klijentima koji su možda dobili čokoladni proizvod sa salmonelom, prenosi CBS News. Kompanija Barry Callebaut distribuira čokoladu velikim kompanijama kao što su Nestle, Mondelez, Hershey i Unilever.

Portparol kompanije rekao je agenciji AFP da je zaustavljena proizvodnja u fabrici koja proizvodi tečnu čokoladu u veleprodajnim serijama za 73 klijenta.

- Proizvodnja čokolade u Wiezeu ostaje obustavljena do daljeg. O tome smo obavestili belgijsku agenciju za sigurnost hrane AFSCA-u - rekao je on.

Salmonela je u čokoladi pronađena u ponedjeljak, a izvor kontaminacije je u lecitinu, sastojku koji se koristi kao emulgator u proizvodnji čokolade.

Iz kompanije kažu da će sprovesti detaljnu analizu i da će dezinfikovati svoje proizvodne linije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.