NavMenu

Ljubović uskoro dobija promenadu

Izvor: eKapija Utorak, 28.06.2022. 14:51
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube.com/Glavni grad Podgorica/Printscreen)
Na podgoričkom brdu Ljubović biće izgrađena promenada koja će upotpuniti ovaj i inače lijep ambijent, saopšteno je iz Glavnog grada. Gradonačelnik Ivan Vuković kazao je da će Podgorica dobiti šetalište u dužini cca 600 metara, lijepo dizajnirano i uklopljeno u prirodni ambijent.

- Buduće šetalište će se prostirati obodom ovog brda, od postojeće kapije pa sve do Bulevara Crnogorskih serdara sa jedne strane, odnosno dvorišta SSŠ Sergej Stanić, sa druge. Realizacijom ovog projekta ostvarujemo snove onih generacija koje su pjevale o šetnjama pored Ljubovića - kazao je Vuković i istakao da će za 15 dana biti završen glavni projekat, kada će svi detalji biti poznati, te da će se nakon toga sprovesti dalja procedura.

Koliko je spajanje postojećeg i izgradnja novog šetališta važna za Podgoricu podsjetio je i glavni gradski arhitekta Filip Aleksić koji je prisutne upoznao sa idejnim rješenjem. Aleksić je kazao da su na stazi predviđene klupe za odmor i mini amfiteatar sa ležaljkama, koji je okružen zelenilom. Šetalište će imati info i smart table koje daju informacije o lokalitetu i šetalištu.

Predviđene su i česme, parking za bicikla, kao platforme za odmor. U blizini bulevara je predviđen basket teren, kao i dječije igralište. Šetalište će biti osvijetljeno led rasvjetom, pa će biti dostupno i sigurno za korišćenje u večernjim časovima. Osim toga, predviđena je sadnja novih stabala, kao i drugih biljaka koji će dodatno obogatiti ambijent.

- Sasvim sam siguran da ćemo dobiti jedan novi, kvalitetan prostor koji Podgorica dugo čeka, i koji apsolutno zaslužuje - poručio je glavni gradski arhitekta.

Iz PG Biroa podsjećaju da je privredno društvo Komunalne usluge u prethodnom periodu izvršilo modernizaciju rasvjete na brdu Ljubović, dok je Agencija za stanovanje uredila sportski poligon i postavila sto za stoni tenis.

Takođe, privode se kraju i radovi na izgradnji 119 novih besplatnih parking mjesta sa sportskim poligonom i zelenom površinom u podnožju brda Ljubović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.