NavMenu

Raspisan tender za rekonstrukciju i izgradnju pravosudnih i kazneno-popravnih objekata u više gradova

Izvor: eKapija Utorak, 28.06.2022. 13:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Engin_Akyurt)Ilustracija
Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori raspisala je tender za unapređenje infrastrukture u sektoru pravosuđa i izvršenja krivičnih sankcija.

U javnom pozivu stoji da će u infrastruktura objekata u okviru pravosuđa i kazneno-popravnog sektora biti izgrađena, renovirana ili adaptirana. Ciljani objekti locirani su širom zemlje i tender je objavljen u 4 lota, što može dovesti do dodjele ugovora jednom ponuđaču ili različitog broja ugovora u kombinaciji lotova sa većim brojem ponuđača.

Lot 1 podrazumijeva izgradnju objekata za potrebe Upravu za izvršenje krivičnih djela u Danilovgradu, a radiće se na četiri odvojena objekta. U planu je gradnja Specijalne zdravstvene ustanove u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija i tri objekta u sistemu izvršenja krivičnih sankcija - kompleks kapije, multifunkcionalni objekat i zatvor otvorenog tipa. Period izgradnje biće 24 meseca.

Lot 2 predviđa rekonstrukciju i adaptacija objekata sudova. Radovi će, između ostalog, podrazumijevati poboljšanje pristupa i kretanja osoba sa smanjenom pokretljivošću i osobama sa invaliditetom, poboljšanje energetske efikasnosti i formiranje sistema na jednom mestu. Planirana je rekonstrukcija ukupno šest objekata - dva u Podgorici, po jedan u Bijelom Polju, Kotoru, Beranama i Nikšiću. Radovi će trajati šest mjeseci.


Lot 3 podrazumijeva rekonstrukciju nekadašnje graničnog prelaza Božaj i njegovo prilagođavanje za pružanje smještaja izbjeglicama. Radovi obuhvataju rekonstrukciju i adaptaciju zgrade i njeno osposobljavanje kako bi se migrantima pružila sva neophodna pomoć u skladu sa međunarodnim standardima. Radovi će trajati šest mjeseci.

U okviru Lota 4 planirana je adaptacija prostorija Uprave carina Crne Gore. Radovi obuhvataju Carinarnicu Bar i carinsku ispostavu Putnički terminal Bar, a predviđeno je da traju pet mjeseci.

Ponude se dostavljaju do 23. septembra do 9 sati. Njihovo otvaranje održaće se istog dana u 9:30.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.