NavMenu

Crna Gora će biti sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala

Izvor: eKapija Petak, 24.06.2022. 08:50
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maksim Kabakou/shutterstock.com)Ilustracija
Sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i za sajber bezbjednost biće u Podgorici, saopštio je predsjednik Vlade Dritan Abazović.

- Uspjeli smo u onome što smo pokrenuli 29. marta zajedno sa rektorom Univerziteta Crne Gore, predajući pismo namjere ambasadoru Timonijeu - kazao Abazović.

Kako je saopšteno iz Vlade, ambasador Francuske u Crnoj Gori, Kristijan Timonije obavijestio je premijera Abazovića o tome da je Podgorica izabrana za sjedište pomenutog Regionalnog centra, koje će biti u Naučno-tehnološkom parku u Podgorici.

- Veliko priznanje za našu državu i Univerzitet Crne Gore. Izgradili smo povjerenje najvećih saveznika. Crna Gora je zaista lider na Zapadnom Balkanu. Nastavljamo dalje, još snažnije, odlučnije i konkretnije. Radimo velike stvari za našu državu - zaključio je premijer.

Kako je objašnjeno, riječ je o projektu francuskog Ministarstva za Evropu i vanjske poslove koje je u februaru ove godine pokrenulo projekat osnivanja Francuskog centra za ekspertizu bezbjednosti u Jugoistočnoj Evropi, s cilje da Centar bude nadležan za zemlje Zapadnog Balkana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.