NavMenu

Veliko interesovanje investitora za biznis zone u Podgorici - Blizu 115 mil EUR novih investicija i skoro 1.000 radnih mjesta

Izvor: eKapija Utorak, 21.06.2022. 08:27
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Pashminu Mansukhani)Ilustracija
Na javni poziv za izbor korisnika i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekatata u biznis zonama u Podgorici pristiglo je 19 ponuda, a ukoliko se realizuju sve prijave biće otvoreno 944 radnih mjesta, a ukupna vrijednost inveticija biće 114 mil EUR.

Kako je soapšteno iz PG Biroa, veliko interesovanje za projekat biznis zona dodatna je potvrda da Podgorica predstavlja atraktivno biznis okruženje, sa dinamičnim razvojem i konkurentnim investicionim politikama.

- Projekat biznis zona je od velikog značaja, ne samo za Podgoricu, već i Crnu Goru i predstavlja veliki potencijal kojim raspolaže Glavni grad raspolaže, otvara mogućnost za brojne investicije, kreira prostor za razvoj novog biznisa i otvaranje novih radnih mjesta - navodi se u saopštenju.

Iz Glavnog grada podsjećaju da su biznis zone predviđene su za djelatnosti kao što su poljoprivreda i agroindustrija, prerađivačka i drvna industrija, stručne i tehničke djelatnosti, izložbeno-prodajni saloni i skladištenje, garaže i parkirališta, kao i ugostiteljstvo i smještaj.

Kriterijumi za bodovanje su planirani broj novozaposlenih, vrijednost investicijie, rok realizacije investicije, kao i zaštita životne sredine.

- Glavni grad, vođen zaštitom javnih interesa, na osnovu ovih kriterijuma biraće kredibilne partnere, a kompanije koje nijesu finansijski stabilne nijesu mogle da učestvuju u javnom pozivu, kao ni oni koji redovno ne izmiruju obaveze prema državi ili imaju pravosnažne presude o krivičnom djelu u poslovnoj djelatnosti - saopšteno je.

Investitori koji su dostavili ponudu su Milšped Montenegro, Okov, Ljetopis Automotive, Stadion, Capital Car, VHM Solutions, Moncore, Sanaa International, VHM Solutions, Kips gradnja, Građanski pokret Mi Možemo, Građanski pokret Mi Možemo, Kips doo, Metropol Trading, Eurotehnika MN, Indel ME, Ribnica Commerce, Eurotehnika MN, Ben Kov.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.