NavMenu

Letovi iz Saudijske Arabije možda ipak od sredine jula

Izvor: Mina Ponedjeljak, 20.06.2022. 14:01
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Free-Photos)
Čarter linija između Crne Gore i Saudijske Arabije mogla bi biti uspostavljena sredinom jula, saopštio je član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore, Eldin Dobardžić.

On je u emisiji Link na Radiju Crne Gore rekao da je Saudijska Arabija dobila bezvizni režim prema Crnoj Gori, nakon što je aktuelna postala priča o dolasku njihove low-cost kompanije.

- Bilo je dogovoreno i oni su rezervisali slotove, s tim što ta rezervacija slotova u avio-industriji ne mora da znači mnogo - kazao je Dobardžić.

On je podsjetio da su zbog nedostatka kabinskog osoblja i pilota odustali od, po Crnu Goru, veoma važne linije, prenosi portal RTCG.

- Najave su i obećanja s njihove strane da će se to sljedeće godine dešavati na liniji i iz Rijada i iz Džede. Pošto sam i sam proaktivan, ne želim da propustimo ništa. Upravo je tada uspostavljena veza između mene i koleginice Dragane Frantov iz Air Montenegra, gdje sam napravio uvezivanje između nje i partnera iz Saudijske Arabije koji ranije nijesu mogli da ostvare letove prema Crnoj Gori - rekao je Dobardžić.

On je naveo da su oni sada u nekoj završnici da čarter linije na relaciji Rijad-Podgorica počnu od polovine jula, što bi bila dobra uvertira za neku narednu sezonu.

- Ja sam optimista, oni su blizu finalizacije tog ugovora da će se ta linija ove godine uspostaviti. Posebno me raduje da će naša nacionalna avio-kompanija obavljati te letove - rekao je Dobardžić.

On je, pored ostalog, saopštio da će podgorički aerodrom u relativno kratkom i brzom periodu dobiti međunarodnu sertifikaciju.

Prema riječima Dobardžića, za sertifikaciju tivatskog aerodroma su potrebna velika novčana izdvajanja, što Aerodromi Crne Gore sada nijesu u mogućnosti.


Bez seritifikacije, kako je rekao, nije moguće ni noćno slijetanje na tivatski aerodrom.

- Onog momenta kad se izvrši sertifikacija tivatskog aerodroma vrlo brzo se može omogučiti noćno slijetanje - dodao je Dobardžić.

On je rekao da su na kraju maja imali preko 460.000 opsluženih putnika.

- U maju smo imali oko 170.000 opsluženih putnika, što je ogroman rast u odnosu na prošlu godinu. To su jako dobri pokazatelji - kazao je Dobardžić, navodeći da se rast očekuje i u junu.

Kad je u pitanju poređenje s rekordnom 2019. godinom, on je rekao da su po procentu opsluženih putnika na skoro 75%.

- Što se tiče vazduhoplova, i tu smo napravili odličan rezultat. Broj opsluženih vazduhoplova je 3,15 hiljada - saopštio je Dobardžić.

On je ocijenio da će sezona biti odlična, ako se ovaj trend nastavi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.