NavMenu

Pogledajte kako će izgledati hotelski kompleks 4* na obali Plavskog jezera - Data saglasnost na idejno rješenje (FOTO)

Izvor: eKapija Srijeda, 15.06.2022. 11:22
Komentari
Podeli
(Foto: Studio Moncore/Melid Trtovac)
Glavni državni arhitekta dao je saglasnost na idejno rješenje budućeg hotelskog kompleksa sa četiri zvjezdice čija je gradnja planirana na samoj obali Plavskog jezera. Realizaciju ovog projekta planira vlasnik kompanije Samont Jasmin Šarkinović, a prema ranijim najavama, vrijednost investicije premašiće 10 mil EUR.

Budućim hotelom upravljaće hotelska grupa Montenegro Stars, a ugovor su nedavno potpisali investitor Jasmin Šarkinović i izvršni direktor kompanije Montenegro stars Menadžment Dušan Radulović. Investitor je tada najavio da će, ukoliko neophodne dozvole i saglasnosti budu pribavljene na vrijeme, radovi na terenu početi na jesen ove godine.

Za izradu idejnog rješenja kompleksa bio je zadužen studio Moncore.

- Autor inicijalnog idejnog rješenja je arhitekta iz Srbije Melid Trtovac, a mi smo preuzeli njegov dizajn i prilagodili ga važećim crnogorskim propisima i planskoj dokumentaciji - naglašavaju iz kompanije Moncore.

Kako se može vidjeti u ovom dokumentu, objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, hotelski kompleks će biti sastavljen od dva objekta - glavne zgrade hotela i depandansa. Ukupna bruto površina kompleksa biće 8,974.70 m2.

U idejnom rješenju objašnjeno je da će smještajnim jedinicama u oba objekta biti omogućen pristup svim javnim sadržajima, kao i veza sa hotelskom restoranom i recepcijom. Hotelski uslužni sadržaji kao sto su restoran i banket sala imaće direktan pogled na jezero i buduće pejzažno uređenje obale.

(Foto: Studio Moncore/Melid Trtovac)
Projektom je predviđeno da hotel ima podrum, prizemlje, dva sprata i potkrovlje.

Na pristupnom nivou objekta planirani su drop-off zona, lobi sa recepcijom, šank-barom i toaletima, administracija, restoran sa švedskim stolom, šank bar restorana, te kuhinja restorana.

- Hotelski restoran posjeduje glavnu i pomoćnu salu približnih prostornih kapaciteta. Glavna sala nadovezuje se direktno na kuhinju i sadrži švedski sto, šank-bar, kao i zonu komfornog sjedjenja sa kaminom i pristupa joj se iz lobija. Pomoćna sala se nadovezije na glavnu, i po potrebi i uz pomoć pokretnih zidnih panela, odvaja u zaseban prostor ili se koristi kao proširenje kapaciteta glavne sale - navodi se u idejnom rješenju.

Kako je navedeno, pomoćna sala posjeduje i zaseban ulaz za goste. Obje sale širokim otvorima izlaze na prostranu terasu restorana, sa koje se pruža direktan pogled na jezero

Garaži hotela se pristupa sa dvije strane - sjeverne, preko javne saobraćajnice projektovane DUP-om i preko projektovane saobraćajnice na južnoj strani koja jednim krakom vodi direktno u garažu hotela. Podrum je podijeljen u dvije zone - parking zonu sa 17 mjesta za parkiranje, te tehničku zonu gdje su smještene tehničke prostorije za održavanje (kotlarnica, sprinkler...), svlačionice, perionica, magacini, kuhinjski magacini, hladnjače, i ostale prostorije za potrebe kuhinje i upošljenog osoblja.

(Foto: Studio Moncore/Melid Trtovac)
Na prvom i drugom spratu projektovane su uglavnom dvokrevetne smještajne jedinice, sa dopunskim brojem apartmana različitog tipa i smještajnih kapaciteta, kao i prostorije za održavanje, dok se prostorije administracije nalaze samo još na prvom spratu.

Potkrovlje je predviđeno za spa-centar, zatim snack-bar koji je prvenstveno u službi spa centra, kao i za nekoliko luksuznijih apartmana u drugom dijelu potkrovlja.

- Spa-centar je organizovan oko centralnog hola prirodno osvjetljenog pomoću staklene kupole inkorporirane u ravan krovnog pokrivača. Kombinacijom vodenih površina, zelenog rastinja i manjeg drveća, uz efekat otvorenog neba, u holu spa-centra formira se specifičan ambijent za odmor i relaksaciju - objašnjeno je.

Sve etaže od prizemlja do potkrovlja imaće lobby, u funkciji komunikacionog čvora za goste i mjesta kraćeg predaha.

Hotel će na prvom spratu imati 23 smještajne jedinice sa 53 ležaja, na drugom 24 smještajne sa 55 ležaja, dok potkrovlje broji tri smještajne jedinice sa 11 ležajeva.

Depandans hotela će imati podrum, prizemlje i jedan sprat. U zgradi depandansa smješeni su market sa magacinskim prostorom u podrumu, zatim banket sala orijentacije ka jezeru, sa kuhinjom na prizemlju i magacinskim prostorom u podrumu.

Na spratu su projektovane dvokrevedne smještajne jedinice, kao i prostorije za administraciju i održavanje. Smeštajni kapacitet depandansa na prvom spratu broji 10 jedinica sa 20 ležaja.

(Foto: Studio Moncore/Melid Trtovac)
Svi smještajni kapaciteti hotela i depandansa, kao i prateći sadržaji, projektovane su za kategoriju 4*, poštujući sve standarde zadate pravilnikom o katagorizaciji hotelsko smještaja.

Objekti, infrastruktura i uređenje terena hotelskog kompleksa unutar lokacije će se realizovati jednovremeno, odnosno nije predviđena faznost u izgradnji.

U okviru kompleksa projektovano je 129 parking mjesta, od kojih je osam obezbijeđeno za lica sa invaliditetom. Na jednom dijelu urbanističke parcele 3 formirano je parkiraliste čitavom pripadajućom površinom. Dio parking mjesta obezbijeđen je kroz garažu koja je pozicionirana na etaži -1, a u kojoj je projektvano 17 parking mjesta.

Slobodne površine hotelskog kompleksa koje potpadaju pod ozelenjene, zastupljne su u DUP-om predviđenih 30%. Imperativ je bio da zelenilo podjednako egzistira u svakom dijelu prostornog obuhvata lokacije. Od hotelskog kompleksa se pješačkom stazom dolazi do DUP-om predviđene pješačke staze koja se proteže duž cijele obale jezera.

- Takođe, šetnje duž krivudavih pješačkih staza od položenih kamenih ploča, trasiranih područijem zaštićenog zelenog pojasa koje vode od terase hotela do obale jezera, pružaće živopisne vizure obogaćene brojnim vanjskim sadržajima uređenja zelenih površina, predviđenim u okviru smjernica DUP-a - navodi se u idejnom rješenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.