NavMenu

MKG Properties dao ponudu za preuzimanje preostalih akcija HG Budvanska rivijera i Sveti Stefan Hoteli - Kompanija sprovodi zakonsku obavezu

Izvor: eKapija Utorak, 14.06.2022. 12:16
Komentari
Podeli
U skladu sa regulativom države Crne Gore, kompanija MKG Properties, članica MK Group sistema, objavila je danas Prospekt za preuzimanje preostalih akcija HG Budvanska rivijera i Sveti Stefan Hoteli, saopšteno je iz kompanije za portal eKapija.

- Ističemo da je obavezna javna ponuda za preuzimanje preostalih akcija ova dva društva, objavljena na osnovu rešenja Komisije za tržište kapitala, a po osnovu Zakona o preuzimanju akcionarskih društava - navode iz kompanije.

Transakcijom od 24.05.2022. na Montenegroberzi, MKG Properties stekla je dodatnih 3,24% akcija u HG Budvanska rivijera i 1,51% akcija u Sveti Stefan Hotelima, što zajedno sa akcijama otkupljenim od povezanih lica čini 32,20% u HG Budvanska rivijera, i 31,25% akcija u Sveti Stefan Hotelima. Većinski vlasnik u oba preduzeća je država Crna Gora.

- Prelazeći prag od 30% vlasništva, kompanija je imala zakonsku obavezu da ponudi ostalim akcionarima otkup po istim uslovima po kojima je stekla navedene akcije: 7,3 evra po akciji za Budvansku rivijeru i 3,85 evra po akciji za Sveti Stefan Hotele - ističu iz kompanije.

Ponuda MKG Properties će važiti 21 dan od dana objavljivanja Prospekta za preuzimanje, odnosno do 5. jula 2022.godine.

Budvanska rivijeraBudvanska rivijera
- MK Group posjeduje ekspertsko znaje u oblasti turizma i hotelijerstva u kojima je prisutna 13 godina. U prilog tome govori činjenica da trenutno u većinskom ili manjinskom vlasništvu poseduje 15 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Od posebnog značaja je saradnja sa prestižnim svetskim hotelskim brendovima - Kempinski i Marriot, što je potvrda kredibiliteta poslovanja kompanije u navedenim oblastima - kažu iz kompanije.

Dodaju i da je MK Group je do sada u turizam uložila 500 mil EUR i to ne samo u svoje kapacitete već i u razvoj turističkih destinacija, kroz investicije i implementaciju najviših standarda poslovanja.

- Na ovaj način, ujedno, kompanija direktno podržava razvoj lokalne ekonomije, pozitivno utiče na poslovanje velikog broja firmi širokog spektra delatnosti koje se oslanjaju na turizam i ugostiteljstvo, kao i na uslove za život i rad lokalnog stanovništva, upošljava lokalnu radnu snagu i stvara dodatnu vrednost za turističke destinacije - navodi se u saopštenju.

Ono što MK Group sa ponosom ističe je njena društvena odgovornost i briga o zajednici.


- Za projekte iz ove oblasti na godišnjem nivou izdvaja milion evra. U sklopu velikog regionalnog projekta "Podrška porodici" u toku je realizacija donacije porodilištu Opšte bolnice Danilo I Cetinje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore - zaključuje se u saopštenju dostavljenom eKapiji.

Kojim hotelima MG Group uspješno upravlja možete pogledati u galeriji.


Fotogalerija
Hoteli kojima upravlja MK Group
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.