NavMenu

ODRŽIVOST=BUDUĆNOST

Izvor: eKapija Subota, 02.07.2022. 10:34
Komentari
Podeli

(Foto: Trox)
Za kompaniju TROX održivost je utkana u DNK njenog poslovanja. Kao kompanija sa tradicijom još od 1951. godine fokusirani smo na dugoročnost, efikasnost, inovacije, kao i socijalno i društveno odgovorno djelovanje. Našim kupcima i čitavoj zajednici nudimo komponente i sisteme za ventilaciju i klimatizaciju, koji na najbolji mogući način koriste postojeće resurse i u čitavom lancu vrijednosti daju značajan doprinos očuvanju klime. Održivost se nalazi u srži našeg poslovanja, predstavlja pokretač našeg razvoja, a istovremeno je sastavni dio naše odgovornosti.

(Foto: Trox)

Ekološka i društvena odgovornost, kao i profitabilni rast su za nas nerazdvojivi. Neprestana unapređenja proizvoda i poslovanja doprinose opstanku naše kompanije, pri čemu se ne radi samo o tome da je potrebno štedjeti energiju, smanjiti potrošnju vode i količinu otpada. Kako bismo ostvarili naš cilj da do 2040. godine budemo klimatski neutralni, naša kompanija je usmjerena ka dosljedno primjenjivanoj održivosti i na taj način koristimo sve mogućnosti koje nam kao kompaniji stoje na raspolaganju, da bismo se kretali ka produktivnoj budućnosti.

(Foto: Trox)

U okviru naše strategije održivog razvoja intenzivno se bavimo ostvarivanjem 17 ciljeva održivog razvoja, koje su definisale Ujedinjene nacije. Ovi globalni ciljevi za nas predstavljaju svijest o našoj odgovornosti kao globalno aktivne kompanije. Među njima se nalaze ciljevi koji su za nas oduvijek bili važni, kao npr. ekonomski razvoj koji je prilagođen zahtjevima budućnosti, tehničke inovacije, energetska efikasnost, pri čemu je uvijek u centru svih naših aktivnosti dobrobit ljudi.

Odlučni smo u ostvarivanju odabranog pristupa kompletne održivosti, koji obuhvata 6 strateških oblasti djelovanja. One pokrivaju skoro svih 17 ciljeva održivog razvoja. Strateške oblasti djelovanja koje je kompanija TROX za sebe definisala su usmjerene ka ostvarivanju ovih ciljeva i pomoću njih će moći da se prati ostvarivanje aspekta održivosti u aktivnostima kompanije. Na taj način želimo da odgovorimo na ogromne izazove vremena u kojem živimo i doprinesemo unapređenju održivog življenja, rada i poslovanja.

(Foto: Trox)

Korake koje preduzima i rezultate koje ostvaruje kompanija TROX objavljuje u svojim godišnjim izvještajima, a poslednji možete prelistati ovdje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.