NavMenu

Cetinje dobija novu sportsku dvoranu

Izvor: eKapija Srijeda, 01.06.2022. 14:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Torsak Thammachote/shutterstock.com)Ilustracija
Na Cetinju je planirana gradnja nove sportske hale, saopšteno je nakon što je jednoglasno usvojena odluka o određivanju lokacije sa elementima urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa - sportsko objekta, odnosno hale.

Kako je rekao gradonačelnik Nikola Đurašković usvajanje ove odluke predstavlja priliku da Prijestonica započne proces izgradnje nove sportske dvorane na Cetinju.

- Izgradnjom nove sportske dvorane stvaramo optimalne uslove za rad sportskih klubova u Prijestonici i na određeni način vraćamo dug generacijama uspješnih sportista sa Cetinja, koji su svijetom pronijeli slavu cetinjskog i crnogorskog sporta - rekao je Đurašković.

Prema njegovim riječima, Prijestonica je odlučna da ulaže u razvoj sporta i unapređuje uslove za rad i takmičenje sportskih klubova i pojedinaca.

- Naša sportska tradicija nas na to obavezuje, a naši košarkaši i rukometaši već dugi niz godina treniraju i igraju u hali koja nema ni minimalne uslove za ozbiljna međunarodna takmičenja - naveo je.

Kako je rekao, u predlog odluke uvršetn je i stav da se gabariti i standardi dvorane u tehničkom, funkcionalnom i arhitektonskom smislu moraju uraditi u skladu sa propisanim gabaritima i standardima dvorana u kojima se igraju međunarodna takmičenja, te SEHA i ABA liga.

- Cilj nam je da naši klubovi budu konkurentni na regionalnom, pa i na evropskom nivou, a za takve ciljeve, ali i ozbiljan i odgovoran rad sa djecom i mladima je neophodan ovakav sportski objekat - kazao je Đurašković.

Prema njegovim riječima, Cetinje je sve atraktivnija i privlačnija turistička destinacija, a ovakvi i slični projekti upotpunjuju i turističku ponudu Prijestonice.

- Sport je, posebno u Evropi, najbolji reprezent države i grada. Smatramo da je Cetinju i Crnoj Gori mjesto u Evropi i Evropskoj Uniji. Tako je i cetinjskoj djeci, našim šampionima, mjesto na međunarodnim takmičenjima. Za takve domete potreban je kvalitetan sportski objekat i rekviziti, a ne hladna i zapuštena dvorana. Takmičeći se na međunarodnom nivou naši klubovi imaće priliku da ugoste na Cetinju najznačajnije i najbolje sportiste svijeta, kao što su ih nekada dočekivali. Cetinje treba da bude dom reprezentativnih selekcija naše države, prije svega naših sjajnih rukometaša koji će izgradnjom ovog objekta konačno biti domaćini na Cetinju o čemu više od decenije sanjaju generacije naših sugrađana. Za tako nešto je potreban reprezentativni sportski objekat - kazao je gradonačelnik.


Zahvalio se Rukometnom savezu crne Gore (RSCG), te KK Lovćen i RK Lovćen na tehničkoj podršci, kao i službama i rukovodiocima sekretarijata Prijestonice koji su velikim radom pripremili prvi i najvažniji korak ka izgradnji nove sportske dvoranu, čija izgradnja se, kako je naveo obećava poslednjih 10 godina.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.