NavMenu

Uskoro sanacija deponije na obali Tare - Novac obezbijeđen, slijedi raspisivanje tendera

Izvor: eKapija Subota, 28.05.2022. 08:47
Komentari
Podeli
Vesko Delić i Ana Novaković Đurović (Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma)Vesko Delić i Ana Novaković Đurović
Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim da konačno idemo ka sanaciji deponije na obali Tare, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović tokom radne posjete Opštini Mojkovac.

- Stekli su se uslovi za raspisivanje tendera, obezbijeđena su finansijska sredstva i vjerujem da ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje i za Opštinu Mojkovac, ali i za čitavu Crnu Goru - kazala je Novaković Đurović.

Kako je navela, Opština Mojkovac će imati veliku podršku Ministarstva.

- Sigurna sam da ćemo u zajedničkoj saradnji i na obostrano zadovoljstvo u narednom periodu, pored ovoga pitanja, rješavati i mnoga druga otvorena pitanja u Mojkovcu, ali i realizovati lijepe i korisne zajedničke projekte - dodala je.

Predsjednik Opštine Mojkovac, Vesko Delić saopštio je da ga raduje što se finalizuje projekat sanacije deponije i zahvalio ministarki Novaković Đurović na predusretljivosti.

- To je jedan od gorućih problema sa kojim smo se suočili kada smo došli ovdje na vlast. Sanacijom deponije riješićemo crnu ekološku tačku Mojkovca - kazao je Delić.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, u vrlo bliskom vremenskom periodu na mjestu današnje deponije biće napravljen park, gdje će turisti, ali i domaći gosti, moći da se odmore i uživaju pored Suze Evrope.

Pred gradske deponije, ministarka je obišla transfer stanicu, koja predstavlja pripremnu infrastrukturu Mojkovca za upravljanje otpadom.

Održan je i sastanak sa predstavnicima Opštine tokom kojeg je razgovarano o projektu adaptacije i unapređenja rada postojećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže, koji treba da se finansira od strane WBIF-a. Vrijednost projekta je blizu 3 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Industrija

Novi tender za zakup Željezare - Prednost kompanijama koje proizvode "zeleni čelik", u prvih pet godina najmanje 25 mil EUR investicija

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) raspisala je novi tender za zakup pogona Čeličane i Kovačnice u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje dužom od 65 godina. Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva koje su registrovane i posluju u skladu sa Zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti. U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.