NavMenu

Đurović o Otvorenom Balkanu: Dobra svaka inicijativa koja smanjuje biznis barijere

Izvor: eKapija Petak, 27.05.2022. 09:29
Komentari
Podeli
Goran Đurović (Foto: Vlada Crne Gore)Goran Đurović
Svaka inicijativa koja ide u prilog da se smanje čekanja na granicama i da se ukidaju biznis barijere, po meni je veoma dobra, poručio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović govoreći o inicijativi Otvoren Balkan.

Kako je saopšteno, Đurović se sastao sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i tom prilikom rekao da je za Crnu Goru najvažniji njen evropski put i da se neće prihvatiti nijedna inicijativa koja bude uzrokovala da se stopira put ka EU.

- Premijer Abazović je rekao, a i moje zapažanje je takvo, do sad nije uočljiv nijedan ozbiljan dokaz da bi Otvoreni Balkan ugrozio naš put. Naravno, mi kao ozbiljna država sagledaćemo sve prednosti i mane ove inicijative - kazao je Đurović.

Kako je naveo, smatra da je jako važno voditi dijalog.

- Od razgovora može samo da bude bolje, ne može biti gore. Svaki kompromis se stvara onda kada razgovaramo i kada dijelimo mišljenja. Smatram da je ispravna odluka premijera Crne Gore Dritana Abazovića što je prihvatio poziv za sastanak inicijative Otvoreni Balkan jer je ovo odlična prilika da se predstave sve njene mane i benefiti i shodno tome, mi kao Vlada Crne Gore donijećemo odluku - naveo je Đurović.

Na sastanku sa Čadežom, kome su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Crne Gore, Đurović je rekao da je saradnja Crne Gore i Srbije kvalitetna i veoma dobram ali da je želja da bude još veća i bolja.

- Na sastanku smo razmijenili iskustva i pokazana je spremnost za implementiranje svih dobrih rješenja, kako Privredne komore Srbije, tako i naše Privredne komore u dijelu privlačenja stranih investitora. Prostora za saradnju uvijek ima, uvijek može bolje i vjerujem da će ova posjeta doprinijeti da saradnja naše dvije zemlje, dvije privrede ide uzlaznom putanjom - kazao je Đurović.

Tokom sastanka dogovorena je posjeta privredne delegacije Srbije kako bi se sa crnogorskim zvaničnicima i privrednicima razgovaralo o unaprijeđenju inače dobre ekonomske saradnje dve zemlje i mogućnostima za dalje ulaganje poslovne zajednice Srbije u sektor logistike, energetike i turizma u Crnoj Gori.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.