NavMenu

Raspisan tender za projektovanje i izgradnju pristupnog puta do stanice Kuk buduće žičare od Kotora do Lovćena - Vrijednost 1,3 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 27.05.2022. 06:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: wellphoto/shutterstock.com)Ilustracija
Uprava javnih radova raspisala je tender za izradu idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju pristupnog puta do izlazne stanice Kuk buduće žičare Kotor - Lovćen po principu "projektuj i izgradi" u okviru PPPN NP Lovćen.

Za ovaj posao opredijeljeno je 1,4 mil EUR bez, odnosno 1,69 mil EUR sa uračunatim PDV-om.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 28. juna do 10 sati, a istog dana održaće se i njihovo otvaranje.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Podsjetimo, izgradnja prve faze žičare podrazumijeva gradnju četiri stanice, i to početne stanice Dub, međustanica Kuk i Ivanova korita, kao i krajnju stanicu Cetinje. Takođe, u prvoj fazi predviđena je izrada trase stubova i vodova sa širinom korisdora od oko šest metara.


Izgradnja žičare od Kotora do Lovćena projekat je na koji se dugo čeka, a posao za gradnju dodijeljen je konzorcijumu kompanija Leitner i Novi Volvox. Sredinom decembra prošle godine ugovor o gradnji potpisali su tadašnji ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i predstavnik konzorcijuma Leitner Martin Lajtner. Tada je najavljeno da bi izgradnja žičare mogla biti završena do proljeća 2023.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.09.2023.  |  Saobraćaj

Prvo odluka o koncesiji, pa o gradnji terminala na podgoričkom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog terminala na aerodromu Podgorica, sa propratnim sadržajima, ne može govoriti prije nego Vlada donese konačnu odluku o tome hoće li zadržati upravljanje nad tim preduzećem. Vlada, kako je naveo, treba da odluči hoće li se zadržati državno upravljanje nad ovim preduzećem, ili će se vazdušne luke u Tivtu i Podgorici dati u koncesiju.

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.