NavMenu

Konkurs za dodjelu subvencija za uklanjanje divljih deponija - Ukupna vrijednost projekta 170.000 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.05.2022. 13:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Huguette Roe/shutterstock.com)Ilustracija
Na poziv Eko-fonda Zajednica opština organizovala je info-sesiju za zainteresovane lokalne samouprave i komunalna preduzeća sa ciljem da se predstave uslovi javnog konkursa Eko-fonda za dodjelu bespovratnih sredstava (subvencija) za realizaciju projekta uklanjanja otpada odbačenog u životnu sredinu tzv. "divlje deponije".

Ukupna vrijednost porjekta je 170.000 EUR, dok maksimalni iznos subvencije može biti do 34.000 EUR, odnosno 80% prihatljivih troškova.

Predmet konkursa je podsticaj mjeri eliminacije nelegalnog načina odlaganja otpada, sanacija i remedijacija neuređenih odlagališta koja je propisana državnim planom upravljanja otpadom u Crnoj Gori, kao specifični cilj u domenu selekcije otpada, ponovne upotrebe i reciklaže.

- Dodjela bespovratnih sredstava se vrši u cilju pružanja podrške lokalnim samoupravama i njihovim komunalnim preduzećima za realizaciju projekata sprječavanja nelegalnog deponovanja otpada i prevencije nastajanja novih divljih deponija, odnosno ispunjavanja obaveza predviđenih lokalnim akcionim planovima upravljanja otpadom - saopšteno je iz zajdnice opština.


U otvorenoj diskusiji dati su odgovori i pojašnjenja u pogledu pojedinih uslova. Predstavnici Eko-fonda su naglasili da je ovo prvi javni poziv koji za korisnike ima lokalne samouprave i njihove javne službe, te da će im povratni komentari biti od velike koristi na prepoznavanju eventualnih administrativnih barijera za konkurisanje.

Na info-sesiji su, pored predstavnika Zajednice opština i Eko-fonda, učestvovala 22 predstavnika organa lokalne uprave i komunalnih preduzeća iz 13 jedinica lokalne samouprave.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.