NavMenu

Crnogorska privreda predstavila svoju ponudu na sajmu u Novom Sadu

Izvor: Media Biro Četvrtak, 26.05.2022. 11:16
Komentari
Podeli
(Foto: Mediabiro)
Nakon dvogodišnje pauze usljed koronavirusa, Privredna komora Crne Gore (PKCG) u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i ove godine predstavlja crnogorsku privredu na Novosadskom sajmu.

Nastup na Sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode, te pospješe postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Predsjednica Privredne komore Nina Drakić kazala je da Crna Gora ove godine ima 15 izlagača na štandu.

- Dvogodišnja pauza je pokazala da smo se svi negdje zaželjeli ovog načina uspostavljanja kontakata. Naši izlagači su jako zadovoljni učešćem na ovogodišnjem sajmu. O tome koliko imamo dobre i kvalitetne proizvode govore rezultati nagrada na sajmu. Za sada, za više od 60 proizvoda naši izlagači su dobili nagrade. Međutim, nijesu završene ocjene u svim kategorijama, tako da očekujemo još i bolje rezultate nego prethodnih godina - navela je Drakić.

Dodala je da je primjetan napredak u poljoprivrednoj proizvodnji Crne Gore, kao i u onome što naša zemlja može da ponudi na tom planu.

- Vjerujemo da će to naići na odobravanje od strane kupaca i da ćemo taj plasman poboljšati u narednom periodu. Ovo je jedan od načina da prezentujemo ono što imamo, kako bi se još bolje pozicionirali - istakla je Drakić.

Kako je poručila, tržište Srbije je tradicionalno dobro izvodno tržište za proizvode iz Crne Gore, te stoga ovaj sajam smatra odličnom prilikom i za neke manje izlagače.

- Zahvaljujući Sajmu, oni imaju mogućnost da prezentuju svoje proizvode i nađu kanale za distribuiranje istih na tržištu Srbije - zaključila je Drakić.


Kompanije koje svoju ponudu predstavljaju na Sajmu su: Plantaže 13.jul, MI Goranović, Martex,Diva voda, Meso promet, Montehum doo, Berdid Podgorica, Poljoprivredno gazdinstvo Bracanović, Veterinum,Tunik Doo, MM Ribarstvo i drugi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.