NavMenu

Litvanci zainteresovani za gradnju nekoliko solarnih elektrana u Crnoj Gori - Moguće ulaganje i u sektor nekretnina

Izvor: eKapija Subota, 21.05.2022. 10:00
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/mrganso)Ilustracija
Postoji veliko interesovanje litvanskih investitora za Crnu Goru, naročito u oblasti solarne energije, saopšteno je tokom sastanka potpredsjednika Privredne komore (PKCG) Pavla D. Radovanovića sa počasnom konzulkom Crne Gore u Litvaniji Daivom Perevičiene i direktorom European City Estates Dejanom Mansfeld-Rupnikom.

Kako je saopšteno iz PKCG, na sastanku je bilo riječi o mogućnostima investiranja u određene sektore naše ekonomije, prije svega u energiju iz obnovljivih izvora i nekretnine.
- U uslovima sve skuplje energije na tržištu zbog aktuelnih kriznih dešavanja, Litvanci su zainteresovani za ulaganje u izgradnju više solarnih elektrana snage nekoliko megavata - navodi se u saopštenju.

Osim ulaganja u solarnu energiju, bilo je riječi i o mogućnostima izgradnje poslovnih objekata.

- Uspostavljanje redovne avio linije između dvije države doprinijelo bi značajno čvršćem povezivanju njihovih biznis zajednica - složili su se sagovornici.

Počasna konzulka Perevičiene najavila je posjetu delegacije litvanskih privrednika Crnoj Gori na jesen, kada bi mogao biti organizovan poslovni forum dvije zemlje.

Radovanović upoznao je sagovornike sa radom PKCG, apostrofirajući partnerstvo koje baštini sa donosiocima odluka na državnom i lokalnom nivou.

- Privredna komora je na raspolaganju svim kompanijama koje žele da razviju biznis ideje i projekte u našoj zemlji - rekao je Radovanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija

Data saglasnost na projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost za projekat povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima. Ministar energetike i rudarstva, Saša Mujović, objasnio je da povećanje energetske efikasnosti znači ekonomičnije i racionalnije korišćenje resursa. - Povećanje energetske efikasnosti možemo doživjeti kao značajno sredstvo kako da smanjimo naše mjesečne izdatke po osnovu utrošene električne energije - rekao je Mujović.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.