NavMenu

Na ljeto 25 novih rotacija na aerodromima - Evo sa kojim će sve destinacijama Crna Gora biti povezana

Izvor: eKapija Srijeda, 18.05.2022. 13:39
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Free-Photos)Ilustracija
Aerodromi Crne Gore će 2022. godinu, kako se nadamo, završiti boljim poslovnim rezultatom u odnosu na prošlu, očekuje zamjenik izvršnog direktora kompanije, Petar Radulović. Kako je najavio, na aerodromima u Tivtu i Podgorici ovog ljeta će biti 25 novih rotacija.

Radulović je podsjetio na prva četiri mjeseca koja su ohrabrujuća, s obzirom na to da je zabilježen rast u broju putnika u odnosu na 2021. godinu za 200%, a da je broj opsluženih vazuhoplova veći za 100%.

Da će dinamika vazdušnog saobraćaja biti intenzivnija ukazuju i najave letova za IATA ljetnu sezonu 2022. godine. Prema riječima Radulovića, u narednih mjesec i po Crna Gora će preko aerodorma biti povezana sa 25 svjetskih destinacija.

- Shodno činjenici da se približava sezona, na piste Aerodroma Crne Gore slijetaće turisti sa svih krajeva svijeta. Destinacije sa kojih ćemo dočekivati putnike u Podgorici su Almati, Katovice, Milano, Luksemburg, Poznanj, Jerevan, Paradubice i Tel Aviv, a u Tivtu su to Štutgart, Kopenhagen, Stokholm, Rijad, Oslo, Helsinki, Ženeva, Ljubljana, Prag, Banjaluka, Bratislava, Minhen, Frankfurt, Kraljevo, Niš i Viljnus - rekao je Radulović.

Precizirao je da su od toga nove destinacije Tel Aviv, Paradubice, Jerevan, Poznanj na aerodromu Podgorica i Rijad, Kraljevo, Prag na aerodromu Tivat. Radulović je napomenuo da je Crna Gora trenutno, preko aerodroma u Podgorici, povezana sa 33 destinacije, a preko Tivta sa čak 35.

- Ostajemo ključna karika razvoja crnogorskog turizma i privrede - kazao je Radulović.

Iz Aerodroma su saopštili, da će od 1. juna, Air Astana letjeti na relaciji Almati-Podgorica od dva do tri puta nedjeljno, a već od 4. juna, ova kompanija realizovaće i četiri leta sedmično.

Od 2. juna Lot Polish Airlines, koji od ranije saobraća od Varšave do Podgorice i to pet puta nedjeljno, uvodi još jedan let iz glavnog grada Poljske. Osim Lot Polish Airlines-a, već od 16. juna, iz Varšave i Katovica ka Podgorici, letjeće i Wizz Air.

Upravo će Wizz Air od 2. juna otvoriti i liniju iz Milana ka Podgorici, a mjesec kasnije, dakle od 2. jula, kompanija Luxair saobraćaće iz Luksemburga ka Podgorici.

Takođe, u toku je usaglašavanje u vezi sa letovima kompanije Enter Air koja bi od 2. juna trebalo da leti na liniji Poznanj-Podgorica.

- Prema najavama, crnogorski nacionalni avio prevoznik, ToMontenegro će od 3. juna letjeti iz Jerevana, od 4. jula iz češkog grada Pardubice a od maja i iz Tel Aviva ka Podgorici - navodi se u saopštenju Aerodroma.

Prema najavama za Tivat, od 1. juna se očekuju letovi kompanije Flynas iz Rijada i Norwegian international iz Helsinkija. Već od 4. juna uslijediće letovi Lufthanse iz Minhena, a od 15. maja i iz Frankfurta.

- Od 5. juna je najavljeno da će Eurowings letjeti iz Štutgarta, SAS od 25. juna iz Kopenhagena, a od 28. juna i iz Stokholma - naveli su.

Kompanija Norwegian shuttle najavila je letove iz Osla od 17. juna, a EasyJet od 29. juna planira letove iz Ženeve.

- Letove iz Ljubljane ka Tivtu od 13. juna najavio je ToMontenegro, dok od 18. juna otvaraju liniju iz Praga, a od 15. juna i iz Banjaluke. Air Montenegro će, takođe, od 30. juna letjeti i iz Bratislave za Tivat - dodalo su.

Od 15. juna na aerodrom u Tivtu slijetaće i avioni kompanije Air Serbia iz Kraljeva i Niša.

- Očekuje se da UAB AVION EXPRESS od 9. juna saobraća iz Viljnusa, dok je Turkish Airlines najavio da će od 11. juna uvesti liniju iz Istanbula za Tivat - zaključuju iz Aerodroma.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.