NavMenu

U Kini za prva četiri mjeseca izgrađeno 358 kilometara brzih pruga

Izvor: Beta Srijeda, 18.05.2022. 10:32
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/aulina Śliwa)
Kina je završila izgradnju 581 kilometra novih željezničkih pruga u prva četiri mjeseca ove godine, uključujući 358 kilometara brzih pruga, pokazali su podaci Kineske nacionalne željezničke grupe, prenijela je Kineska medijska grupa (CMG).

Kina je u tom periodu zabilježila 157,46 milijarda juana (oko 23,21 mlrd USD) ulaganja u željeznička osnovna sredstva, što je rast 0,6 odsto na godišnjem nivou, navela je Nacionalna željeznička grupa.

Uz napore u kontroli epidemije, kineski željeznički konstruktori su aktivno promovisali implementaciju željezničkih projekata među 102 velika projekta navedena u 14. petogodišnjem planu zemlje, kao što su izgradnja novog kopneno-pomorskog međunarodnog trgovinskog koridora i kapaciteta proširenja teretnih vozova između Kine i Evrope, navedeno je u izvještaju.

Obim kineskog željezničkog tereta je porastao 10,1% na godišnjem nivou i dostigao rekordnih 330 miliona tona u aprilu, pokazali su ranije objavljeni podaci, prenijela je CMG.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.