NavMenu

Kreće realizacija projekta toplifikacije Pljevalja - Slijedi raspisivanje tendera, početak radova očekuje se do kraja godine

Izvor: eKapija Srijeda, 18.05.2022. 07:01
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Adam Radosavljevic)
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Uprava javnih radova potisali su ugovor o početku realizacije projekta toplifikacije Pljevalja.

Ugovor su potpisali direktori EPCG Nikola Rovčanin i Uprave javnih radova Boro Lučić.

- Prva faza projekta odnosi se na izradu glavnog cjelokupnog projekta primarnog toplovoda i izgradnju primarnog toplovoda od TEP u dužini od oko 1830 metara - saopštili su iz EPCG.

Kako su naveli, pored potpisivanja ugovora, menadžeri projekta su prezentovali završno idejno rješenje, koje je u skladu sa zakonskom procedurom, dobilo pozitivni izvještaj revizije.

- Treći partner, Opština Pljevlja, u skladu sa potpisanim Memorandumom o razumjevanju između Opštine Pljevlja, UJR i EPCG, biće potpuna podrška u realizaciji prve faze, u smislu izdavanja UT uslova, eksproprijacije zemljišta, izdavanja građevinske dozvole itd. - navodi se u saopštenju.

Otpočinjanjem radova na toplifikaciji konačno se realizuje ideja stara četiri decenije.

- Očekujem da, nakon raspisanog tendera, već u toku ove godine imamo radove na prvoj fazi toplifikacije. Višedecenijsko oklijevanje da se pristupi realizaciji toplifikacije imalo je zaista razorne ekonomske, socijalne i demografske posljedice po Pljevlja. Osnovni motiv EPCG je da, uvezujući stratešku posvećenost zaštiti životne sredine i obavezu prema opštini Pljevlja, doprinese da ovaj prostor dobije ono što bi, da je bilo sreće i pameti, bilo izgrađeno još 1983. godine. Naša kompanija u ovaj projekat ulaže 5 mil EUR, od čega polovina novca ide na realizaciju prve faze - kazao je Nikola Rovčanin.

Direktor UJR Boro Lučić rekao je da je toplifikacija jedan od najvažnijih projekata za Pljevlja.

- Veoma mi je drago što sam u prilici da konstatujem da, u pogledu radova predviđenih za 2022. godinu, definitivno neće sve ostati samo na papiru, nego će se konkretizovati neki razvojni planovi. Toplifikacija je jedan od najvažnijih projekata za Pljevlja, a nadam se da ćemo, u dogledno vrijeme, završiti sav posao - istakao je Boro Lučić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.