NavMenu

Ne prelazi samo iPhone na USB-C port

Izvor: B92 Utorak, 17.05.2022. 11:45
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/StockSnap)
Renomirani analitičar Ming-Či Kuo tvrdi da će se prebacivanje na USB-C port sprovesti i na drugim Apple uređajima, a ne samo na iPhone modelima.

Pre nekoliko mjeseci, Evropska komisija je preporučila da bi punjenje preko kabla za sve uređaje trebalo da bude USB-C. To uključuje telefone, tablete, kamere, slušalice, prenosive zvučnike i ručne konzole.

Motivacija, koja stoji iza ovog poteza, je da se pomogne u smanjenju elektronskog otpada, jer će korisnici nastaviti da upotrebljavaju postojeće kablove za različite uređaje. Izgleda da se i Apple sprema za ovu promjenu.

Tokom prethodnih dana, pojavljivali su se izvještaji da će se iPhone prebaciti na USB-C punjenje od 2023. godine. Sada analitičar Ming-Či Kuo tvrdi da će se prebacivanje na USB-C port sprovesti i na drugim Apple uređajima, prenosi portal B92.

To uključuje AirPods, Magic Keyboard, Magic Mouse, MagSafe Battery Pack i druge. Nije poznato da li se preporuka Evropske komisije odnosi na sve pomenute uređaje, ali izgleda da će se Apple prebaciti na USB-C punjenje u svakom slučaju.

Kuo ističe da će se prebacivanje na USB-C desiti u nekom periodu u budućnosti, ali nije tačno poznato da li će se to desiti baš tokom 2023. godine.

Analitičar je takođe odbacio ideju o iPhoneu bez portova, koji se puni bežično. On je rekao da MagSafe sistem još nije dovoljno zreo za to, kao ni bežična tehnologija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.