NavMenu

Otvoren Sajam automobila u Beogradu

Izvor: Beta Četvrtak, 12.05.2022. 16:51
Komentari
Podeli
(Foto: Jelena Đelić)
Sajam automobila DDOR BG ECO CAR SHOW 07, otvoren je u četvrtak na Beogradskom sajmu i trajaće do 15. maja.

U Hali 1 Beogradskog sajma je 210 izlagača, zastupnika tridesetak automobilskih marki, sa oko 50 premijerno prikazanih vozila među kojima je najveći broj na električni i hibridni pogon.

Premijerno je prikazan i 102 godine star, danas kinesko-britanski MG, trenutno najbrže rastući automobilski brend u Velikoj Britaniji.

Organizatori sajma su istakli da je ovo prva ovakva manifestacija u Evropi posle dvogodišnje puaze usljed pandemije korona virusa.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prisustvovao otvaranju Sajma rekao je da ga raduje što je na sajmu prikazan veliki broj električnih i hibridnih vozila i da to pokazuje da proizvođači automobila pokazuju visoku ekološku svijest.

On je istakao da u Srbiji posluje veliki broj proizvođača autodjelova, ali i kompanija Stellantis koja je najavila da će u fabrici u Kragujevcu proizvoditi vozilo na električni pogon.


- Pregovaramo sa dva globalna proizvođača automobila da otvore fabriku u Srbiji - rekao je Vučić.

Paralelno sa DDOR BG ECO CAR SHOW 07 u Hali 14 je i salon motocikala, kvadova i sličnih vozila "Motopashion".

Ljubitelji starih vozila će u Hali 3 Beogradskog sajma moći da vide izložbu oldtajmera, a u manjim halama predstaviće se proizvođači djelova i opreme.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.