NavMenu

Prijave za nebesko trčanje na Staroj planini do 16. maja - Najduža staza 100 kilometara

Izvor: eKapija Srijeda, 11.05.2022. 17:09
Komentari
Podeli

(Foto: Alessio Soggetti/Unsplash)
Najveća "skyrunning" i "trail" trka na ovim prostorima održava se od 10. do 12. juna na Staroj Planini, a prijave su otvorene do 16.maja. I ove godine Park prirode Stara planina domaćin je najveće međunarodne planinske trke u Srbiji - Ultra trail Stara planina, prenosi portal Turističke organizacije Srbije.

Ultra Kleka, kako su takmičari nazvali ovu trku, održava se po deveti put na ovoj veličanstvenoj planini koja svake godine svojim prirodnim i kulturnim bogatstvima osvaja takmičare iz cijelog svijeta. Na prošlogodišnjem takmičenju učestvovalo je skoro 400 trkača iz čak 20 zemalja, što je još jednom potvrdilo značaj ovog događaja za aktivan turizam Srbije.

Prijavljivanje je otvoreno do 16. maja putem sajta trka.rs. Takmičari imaju mogućnost da izaberu jednu od tri staze koje su dužine od 34, 64 i 100km, a svaka od njih otkriće najljepše vrhove i predjele ove planine.

"SkyRace Dupljak" je najteža trka (34km, 2.300D+) koju odlikuje ozbiljan teren, tehničke dionice i dugi usponi, a takmičari imaju samo 8 sati vremena da stignu do cilja.

"Ultra trail Midžor" (64km, 2.650 D+) je omiljena staza nebeskih trkača, važi za duplo lakšu od prethodne, ali svakako nije za potcenjivanje - vremenski rok za takmičare da stignu do cilja iznosi 15 sati.

Ozbiljan izazov i predivni predjeli čekaju i takmičare koji se prijave na "Ultra trail Kopren" (100km, 4.900D+), trku koja će trajati 23 sata i koja predstavlja svojevrstan poduhvat za ljubitelje ovog sporta.

Do sada je prijavljeno već 350 takmičara iz 25 zemalja, a očekuje se da će ih biti više od pet stotina. Najbrži takmičari osvojiće vrijedne nagrade i tom segmentu organizatori spremaju posebna iznenađenja.

"Skajraning" takmičenje na Staroj planini nezaobilazan je događaj u svijetu planinskog trčanja koji svake godine privlači sve veći broj učesnika iz svih djelova svijeta, a istovremeno promoviše potencijale ove netaknute planine u oblasti avanturizma i aktivnog odmora.

Ovo je treća trka od sedam planiranih u ovoj sezoni u organizaciji Skajraning Asocijacije Srbije i Crne Gore. "Skajraning" podrazumeva trčanje na planinske vrhove i neuređene terene, tehničke dionice i vertikale. Na našim prostorima ova asocijacija organizuje takmičenja od 2014. godine, a prošle godine Skajraning reprezentacija Srbije i Crne Gore prvi put je učestvovala na Evropskom prvenstvu u ovoj disciplini.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.