NavMenu

Kompanija Rhenus Srbija 2021. godinu završila sa rastom od 460% - Očekuje se ubrzani razvoj do 2025.

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.05.2022. 06:47
Komentari
Podeli
Grupacija Rhenus osnovana je 1912. godine u Njemačkoj, a od oktobra 2018. godine prisutna je i u Srbiji. Sa godišnjim prometom od 7 mlrd EUR, grupa je jedan od vodećih globalnih provajdera logističkih usluga.

Nudi rješenja za širok spektar industrija duž cijelog lanca snabdijevanja, uključujući multimodalni transport, skladištenje, carinjenje i inovativne usluge sa dodatnom vrijednošću. Logistiku dizajniraju tako da bude fleksibilna i dinamična, ekološka i ekonomična.

Fokus je na:

- rješenjima za lance snabdijevanja - pored koristi od organizacije transporta kopnom, morem i vazduhom, kupac može da profitira od brojnih drugih usluga i prednosti u smislu optimizacije transportnih lanaca;

- skladištenju - sofisticirana logistika skladišta i efikasan protok materijala omogućavaju minimiziranje vremena protoka, smanjenje troškova i sistematsku optimizaciju procesa;

transport - Rhenus razvija transportna rješenja za sve rute, bilo drumskim ili željezničkim, vodenim ili vazdušnim.

Grupacija broji preko 40.000 zaposlenih na 930 lokacija širom svijeta.


Rhenus Srbija

Snežana Ivković pridružila se kompaniji u oktobru 2019. kao Road Manager, a poziciju generalnog direktora preuzela je nezvanično u julu 2020, a od decembra 2021. i zvanično.

- Od septembra 2020. godine kompanija je izašla iz minusa i svakog mjeseca ostvarivala sve bolje rezultate i to sa samo četiri zaposlena. Prošlu godinu završili smo sa odličnim rezultatom, imali smo rast od 460% - navodi Ivkovićeva.

Ističe da najveću vrijednost Rhenus Srbija predstavljaju ljudi, kojih ima ukupno 10:

- Maksimalno su posvećeni rastu firme, a upravo su oni ti koji je čine uspješnom. Naravno, imamo veliku podršku našeg regionalnog direktora Patrika Šefera (Patrick Schaeffer), kao i generalnog direktora Rhenus Slovenija Pavlina Bostjana.

Sagovornica kaže da do 2025. godine očekuje ubrzan razvoj Rhenus-a Srbija, kako bi klijentima mogli da ponude uslugu "all in" sa sopstvenim resursima (magacin, carinjenje i slično).

- Moto naše firme jeste "prava informacija u pravo vrijeme", jer bez obzira na sve, transport bilo koje vrste upravo čini pravovremena informacija prema klijentima - smatra Ivkovićeva.

U fokusu kompanije Rhenus Srbija su mala i srednja preduzeća, sa kojima su, kako kaže sagovornica, spremni da zajedno rastu i razvijaju se.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.