NavMenu

Akcionari Budvanske rivijere donijeli odluku o pokriću gubitka teškog skoro 6,5 mil EUR

Izvor: Dan Srijeda, 27.04.2022. 12:43
Komentari
Podeli
(Foto: archerix/shutterstock.com)

Akcionari Hotelske grupe Budvanska rivijera (BR) jednoglasno su donijeli odluku o pokriću gubitka tog preduzeća od 6,45 miliona eura, potvrdili su za "Dan" iz državne kompanije nakon skupštine akcionara.

Akcionari sujednoglasno usvojili godišnje finansijske iskaze i izvještaj menadžmenta za 2021. godinu i izvještaj o poslovanju za 2021. godinu. Takođe, jednoglasno su donijeli odluku o pokriću gubitka društvau poslovnoj 2021. godini. Gubitak Hotelske grupe Budvanska rivijera u poslovnoj 2021. godini iznosi 6.457.342 eura. Od tog iznosa nepokriveni gubitak iz 2020. godine iznosi 4.220.513 eura, a iz poslovne 2021. godine 2.236.829 eura. U bilansu stanja društva na dan 31.12.2021. godine neraspoređena dobit društva iznosi 5.731.873 eura i njome će se pokriti dio gubitka. Preostali gubitak društva, u iznosu od 725.468 eura, pokriće se iz statutarnih rezervi društva precizirali su iz Budvanske rivijere.

Na jučerašnjoj skupštini akcionara utvrđena je visina naknade članovima i predsjedniku odbora direktora društva na način što se naknada za rad članova odbora direktora utvrđuje u visini od 70 odsto prosječne zarade zaposlenih u društvu u prethodnoj godini. Nisu nam precizirali koliko iznosi prosječna plata u HG Budvanska rivijera, koja je lani poslovala sa minusom od 2,2 miliona.

Naknada za rad predsjednika Odbora direktora Hotelske grupe Budvanska rivijera utvrđuje se u visini od jedne prosječne zarade zaposlenih u društvu u prethodnoj godini. Naknada za rad predsjednika odbora direktora društva koji profesionalno obavlja funkciju utvrđuje se u visini 3,3 prosječne bruto zarade ostvarene u državi u prethodnoj godini i ista se uvećava za minuli rad u skladu sa zakonom. Ko će biti predsjednik novog odbora direktora i da li će funkci ju vršiti profesionalno ili ne u ovom trenutku nije moguće predvidjeti. To iz razloga što predsjednika biraju iz svojih redova članovi odbora direktora na prvoj konstitutivnoj sjednici poslije njihovog izbora, putem javnog glasanja većinom od najmanje tri glasa nave li su iz HG Budvanska rivijera.


Na jučerašnjoj sjednici akcionari su se upoznali i sa izvještajem revizora društva za 2021. godinu, a MV Konsalt doo Podgorica imenovan je za revizora društva za 2022. godinu. Država je većinski vlasnik Budvanske rivijere, dok srpski biznismen Miodrag Kostić preko različitih firmi ima oko 30 odsto udjela u kompaniji koja gazduje sa nekoliko hotela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.