NavMenu

Festival Wonder Con u septembru u Podgorici - U Crnu Goru stižu najskuplje svjetske filmske franšize

Izvor: eKapija Petak, 15.04.2022. 08:02
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/falco)
Festival Wonder Con, koji će biti kombinacija festivala stripa i gejminga, održaće se u septembru ove godine u Podgorici.

Vlada je na poslednjoj sjednici usvojila informaciju o realizaciji ovog festivala, a kako je navedeno, događaj predstavlja priliku da se u Crnoj Gori realizuje unikatan tematski događaj u regionu i razvije prepoznatljiv proizvod sa tendencijom da postane tradicionalna manifestacija i svojevrstan brend.

Održavanje festivala planirano je u septembru 2022. godine u Bemax areni, u trajanju od pet dana, a očekivanja su da bi Festival moglo posjetiti minimum 20.000 posjetilaca.

- Procijenjeni troškovi organizacije festivala iznose više od 300.000 eura, s obzirom na visoke cijene nabavke i dopremanja licenciranih eksponata. Na festivalu će biti izloženo više najskupljih svjetskih filmskih franšiza koje su generisale višemilionske prihode od prikazivanja - objašnjeno je.

Tim povodom, Vlada je zadužila Ministarstvo ekonomskog razvoja da pripremi ugovor o strateškom partnerstvu za realizaciju festivala Wonder Con u Podgorici uz finansijsku podršku od 50.000 eura i dostavi ga Vladi na razmatranje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Autoput Andrijevica-Peć povezuje Crnu Goru sa evropskim koridorima - I za gradnju dionice do Čakora očekuju se sredstva iz EU fondova

Auto-put Andrijevica – Peć bi na najbezbjedniji način povezao Podgoricu sa Prištinom i Skopljem, odnosno sa regijom kroz koju prolazi na teritoriji tih država, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Iz resora Filipa Radulovića ističu da taj putni pravac ispunjava prvi preduslov za finansiranje iz dostupnih EU fondova. Krajem februara Monteput je raspisao tender za izradu idejnog rješenja auto-puta Andrijevica - Peć,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.