NavMenu

UCG će u Podgorici graditi dvije stambeno-poslovne i dvije poslovne zgrade - Krov podzemne garaže biće pretvoren u zeleni javni prostor

Izvor: eKapija Petak, 18.03.2022. 10:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / Nikguy)Ilustracija
Univerzitet Crne Gore (UCG) uskoro će krenuti u realizaciju izgradnje četiri objekta - dva stambeno-poslovna, dva poslovna i uz to dva nivoa podzemne garaže.

Kako je saopšteno, ovi objekti će, pored zadovoljavanja stambenih potreba zaposlenih, ujedno i upotpuniti naučnoistraživačke prostorne kapacitete Univerziteta Crne Gore, kao i unaprijediti kvalitet života građana u ovom dijelu grada.

- Prostor će se prije svega unaprijediti humanizovanjem krova podzemne garaže, pretvarajući ga u zeleni javni prostor, čime se nastavlja kontinuirana i prepoznatljiva aktivnost oplemenjivanja zelenih površina Univerziteta Crne Gore - navodi iz UCG.

U skladu sa realizacijom objekata, Univerzitet Crne Gore je, kako smo već objavili, raspisao nagradni međunarodni konkurs za izradu arhitektonskog rješenja stambeno-poslovnih objekata i podzemne garaže u okviru DUP-a Univerzitetski centar.


- Cilj ovog konkursa je odabir najkvalitetnijeg arhitektonskog rješenja, kojim se teži unaprijediti kvalitet stanovanja i stvoriti novi tip savremenog stanovanja. Izabrano i nagrađeno arhitektonsko rješenje će biti detaljno razrađivano kroz naredne dvije faze, izradu idejnog i glavnog projekta - objašnjeno je.

U tenderskoj dokumentaciji navedeno je da je kompleks planiran na površini od 62.848 m2 bruto, od čega je 17.160 m2 predviđeno za stanovanje, 12.188 m2 za poslovanje, dok će 33.500 kvadrata biti pod garažama.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.