NavMenu

Korak bliže kompleksu Lastavice na Novom Beogradu - Češka kompanija UDI dobila dozvole za gradnju modernog stambeno-poslovnog kompleksa (FOTO)

Izvor: Promo Četvrtak, 17.02.2022. 13:49
Komentari
Podeli
Budući izgled kompleksa Lastavice (Foto: Urban Developers and Investors)Budući izgled kompleksa Lastavice
Češka investitorska kompanija Urban Developers and Investors (UDI) dobila je dozvole za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa Lastavice na Novom Beogradu. Ovaj kompleks prvi je u nizu projekata kojima će se UDI, koji već 30 godina uspješno posluje u Češkoj, Slovačkoj i Poljskoj, predstaviti srpskom tržištu.

Kompleks Lastavice nalazi se u novobeogradskom Bloku 58 i sastoji se iz dva objekta na dvije građevinske parcele, projektovana u formi latiničnog slova L, kao dvije nezavisne cjeline. Kompleks će se graditi u dvije faze. Izgradnja prve faze počinje u prvom kvartalu 2022. Završetak radova na drugoj fazi kompleksa očekuje se u prvoj polovini 2025. godine.

Oba objekta u okviru kompleksa sastoje se od tri podzemne etaže sa garažama i ostavama, prizemlja na kome se nalaze lokali, devet spratova sa tipskim stanovima i jednog povučenog sprata sa penthausima (3Po+P+9+Ps).

(Foto: Urban Developers and Investors)
Tipski stanovi u istočnom krilu se kreću od 31 m² do 83 m² a u zapadnom krilu od 39 m² do 106 m². Strukture su od jednosobnih do troiposobnih. Svijetla spratna visina iznosi min 2.70 m a niski parapeti od 75 cm omogućuju obilje svjetlosti.

Na povučenim spratovima nalaze se elegantni penthaus stanovi. Njihove površine se kreću od 56 m² do 140 m² u istočnom i od 41 m² do 178 m² u zapadnom krilu. Ovi stanovi imaju svijetlu spratnu visinu od 3m, fasadne otvore bez parapeta i velike terase sa funkcionalnim dijelom za sjedenje u formi lođe.

(Foto: Urban Developers and Investors)
Centralna priprema tople vode i centralno grijanje na gas prema potrošnji, dodatni su benefiti za buduće stanare. Klimatizacija (grijanje i hlađenje) se sprovodi preko split sistema, spoljašnjih i unutrašnjih klima uređaja predviđenih u svakoj od soba.

Portirska služba će podrazumijevati 24/7 video nadzor i pasivni nadzor kontrolno-informacionog sistema. Aktiviraće se u dogovoru sa stanarima.

Funkcionalna moderna arhitektura koja se nameće izraženom horizontalnošću na fasadi, čime se uklapa u staro jezgro Novog Beograda, djelo je proizašlo iz saradnje češkog biroa Hlaváček & Partner Studio i renomiranog lokalnog arhitektonskog biroa ZAP.

Timovi profesionalaca bavili su se posvećeno svim fazama razvoja projekta, vodeći računa o svakom detalju. Rezultat su dobro organizovani i osvijetljeni stanovi i poslovni apartmani različitih struktura, prostrane podzemne garaže na tri nivoa i lokali pogodni za razne vidove poslovanja.

(Foto: Urban Developers and Investors)
Uređene zelene površine na platou ispred objekta sa prostorom za igru i rekreaciju, sveobuhvatna ponuda uslužnih i zabavnih sadržaja u okruženju i laka komunikacija sa ostalim djelovima grada, uz sve pogodnosti kompleksa, privući će urbane, poslovne i porodične ljude ka ovom dobro osmišljenom konceptu.

Direktna povezanost sa ulicom Jurija Gagarina, blizina autoputa E75, Savskog keja i Mosta na Adi, široke ulice i bulevari, pješačke i biciklističke staze i puno zelenila čine ovaj dio grada izuzetno atraktivnim. U neposrednoj blizini su i tržni centri Delta City i West 65 Mall, kao i najveći poslovni kompleks u Beogradu Airport City, što stanove u kompleksu Lastavice čini dobrom investicionom kupovinom.

(Foto: Urban Developers and Investors)
Kompanija UDI zadovoljava visoke standarde u oblasti gradnje, kreirajući urbane i funkcionalne prostore usklađene sa okruženjem. Znanje, pouzdanost i kvalitet, kroz spoj međunarodne ekspertize prilagođene lokalnom tržištu, posebnost su kojom se proizvodi kompanije izdvajaju na tržištu.


Fotogalerija
Stambeno-poslovni kompleks Lastavice
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.