NavMenu

Zašto je igra važna za razvoj djeteta?

Izvor: PR Četvrtak, 03.02.2022. 12:27
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/Laterjay)
Igra je najljepši dio odrastanja. Igra između roditelja i djeteta započinje od samog rođenja, čime se stvara prva socioemotivna veza u životu djeteta. Kroz ovo igranje, dijete uči o sebi, svijetu oko sebe, a i o međuljudskim odnosima. Kako odrasta, dijete se najprije igra samo sa sobom, ulazeći u različite uloge i imitacije. Kasnije, igra u grupi vršnjaka postaje dominantna i ona traje sve do sportskih igara i takmičenja u starijem uzrastu. Jasno je da je uloga igre u razvoju djeteta jako važna, ali zašto je to tako?


Razvoj mašte i kreativnosti

Maštajući, kroz igru dijete ispoljava svoju kreativnost, jača imaginaciju i otkriva beskrajnu slobodu svog unutrašnjeg svijeta. Dječija igrališta, igračke i interakcija sa vršnjacima dodatno jačaju maštu, pa je dječija svakodnevica uz igru ispunjena, bezbrižna i srećna. Kroz maštu, dijete ispoljava svoju ličnost, uči da imitira, saznaje o ljudima i svijetu oko sebe.


Motorički i kognitivni razvoj kroz igru

Razoj motorike je krucijalan za razvoj i rast deteta. Kroz igre u kojima je dijete fizički aktivno, povećava se fleksiblinost, balans, brzina kretanja kao i generalna spretnost i pokretljivost. Dječija igrališta su zato posebno važna. Kada su dizajnirana da podstaknu djecu da logički i racionalno razmišljaju, rješavaju problem i razvijaju samopouzdanje, dječija igrališta su poput učionice.

Kao lider u dizajniranju dječijih igrališta i igrališta za djecu sa posebnim potrebama, Kompan je danska firma koja vodi računa o svakom detalju. Kompan dječija igrališta dizajnirana su u konsultaciji sa defektološkim fakultetom tako da su adekvatna igrališta za djecu sa posebnim potrebama. Drugim riječima, ova igrališta su inkluzivna što znači da svako dijete može da pronađe mjesto za sebe, da se zabavi i uživa u igri.

Kompan dječija igrališta su pronašla svoje mjesto u kompleksu Beograd na vodi jer se svojim izgledom i funkcionalnostima savršeno uklapaju u moderan, gradski ambijent. Uz ova igrališta Beograd na vodi je dobio ono što svaki kompleks zaslužuje - kutak za najmlađe.

Kompan igrališta su dizajnirana sa idejom da poboljšaju fizičke, kognitivne, kreativne i socijalno-emocijalne vještine djece. Takođe, svi materijali koji koriste su izuzetno kvalitetni jer se dječija igrališta mnogo habaju. Ovo je posebno važno jer se igrališta nalaze na otvorenom, gdje su izložena vjetru, kiši, suncu ili mrazu.

Osim što su napravljena od kvalitetnih materijala, ova inkluzivna igrališta su dizajnirana tako da ne postoji mogućnost povreda prilikom korišćenja, penjanja ili eventualnog pada. Bez oštrih ivica, šrafova koji vire i hrapavih površina, igra je bezbjednija i bezbrižnija.


Igra je sreća

Djeca se kroz igru povezuju, stvaraju nova prijateljstva, razvijaju osjećaj propadnosti i grade zajednice sa vršnjacima. Njihova mašta, kreativnost, sposobnost komunikacije i pravilan fizički razvoj, dobijaju u igri sav prostor koji im treba. Ovo je posebno važno kad su igališta za djecu sa posebnim potrebama u pitanju, jer u igri razlike među djecom nestaju, važna je samo igra i povezivanje.

Ukoliko želite najbolje dječije igralište ili inkluzivno igrališe za svoj hotel, stambeni objekat, gradsku površinu ili privatni posjed, Musculus tim vam stoji na raspolaganju. Javite se da zajedno pronađemo idealnu opciju za vas ili posjetite Beograd na vodi i na licu mjesta se uvjerite u kvalitet Kompan ponude.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Planovi Elena grupe: Prodaja hotela Igalo, pa nove investicije

Sprečavanje uvođenja novog stečaja u Vektra Boku na ročistu krajem ovog mjeseca, od ključne je važnosti za planove novog vlasnika 33,3% akcija, privrednog drustva Elena grupe. Oni planiraju da nakon što izmire obaveze prema radnicima i Poreskoj upravi prodaju hotel Igalo i krenu u investicije. No, prije toga moraju ući u Odbor direktora u kojem su većina Brkovićevi članovi. Novi vlasnici, trećine Vektra Boke iz kompanije Elena Grup,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.