NavMenu

Air France lansirao elektronsku aplikaciju koja provjerava da li putnici imaju potrebnu dokumentaciju za let

Izvor: Energetski portal Nedjelja, 30.01.2022. 10:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Free-Photos)Ilustracija
Pravila za ulazak u različite zemlje se konstantno mijenjaju, pa običan čovjek ne može uvijek da zna koji će mu papiri biti potrebni. Kako je ovaj problem posebno izražen u avijaciji zbog tranzita i mijenjanja letova, Air France je još jula 2021. uveo elektronsku uslugu Ready to Fly (Spremni za let), pomoću koje putnici lako mogu da provjere da li imaju svu dokumentaciju koja im je potrebna za ulazak u zemlju u koju putuju.

Pošto sve veći broj država zahteva i potvrdu o vakcinaciji, ova usluga je nedavno unaprijeđena, pa sada putnici mogu da elektronski očitaju i svoju potvrdu o vakcinaciji. Ready to Fly servisom je trenutno pokriveno više od 140 avio-linija sa 80 aerodroma, što predstavlja više od 600 dnevnih letova avio-kompanije Air France.

Onlajn provjera dokumentacije o primljenoj vakcini

Ready to Fly servis omogućava putniku da prije dolaska na aerodrom provjeri svoju medicinsku dokumentaciju potrebnu za let, i tako izbjegne uzastopne ručne provjere na aerodromu na dan putovanja.

Kao i kod dosadašnje usluge, Air France će nekoliko dana prije poletanja poslati mejl putniku i pozvati ga da aplouduje svoju potvrdu o vakcinaciji. Nakon što se ova potvrda provjeri, status putnika će biti promijenjen u "spreman za let", te on neće prolaziti kroz ponovne provjere na aerodromu.

Putnici koji ne provjere svoju potvrdu o vakcinaciji onlajn, mogu to da urade i na samouslužnim punktovima na aerodromima u Parizu (Šarl de Gol i Pariz Orli), Bordou, Lionu, Marseju, Monpeljeu, Miluzu, Nici, Nantu, Strazburu i Tuluzu. Sve što treba da urade je da skeniraju QR kod na svojoj potvrdi o vakcinaciji.

Ready to Fly dostupan na preko 140 avio-linija

Kako se usluga Ready To Fly pokazala popularnom među putnicima (preko 600 000 putnika ju je već koristilo), Air France je počeo da je postepeno uvodi na sve veći broj letova, te je sada ovom uslugom pokriveno više od 140 avio-linija sa 80 aerodroma, što predstavlja više od 600 dnevnih letova uključujući: sve domaće letove u Francuskoj i do/iz Korzike i prekomorskih teritorija, letove za/iz SAD, Argentine, Čilea i Brazila, letove iz Francuske za Njemačku, Španiju, Grčku, Italiju, Portugal, Gabon i Senegal, letove za Francusku na polasku iz Evrope i Kanade.

Air France podsjeća svoje putnike da su od 24. januara 2022. godine potvrde o vakcinaciji obavezne za sve starije od 16. godina na svim letovima unutar Francuske (s izuzetkom Korzike i prekomorskih teritorija).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.