NavMenu

Promet na Montenegroberzi u decembru pao 89%

Izvor: Mina Petak, 28.01.2022. 14:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Lorenzo Cafaro)Ilustracija
Ukupan promet na Montenegroberzi u decembru prošle godine je iznosio 656,82 hiljade EUR i bio je 89% manji nego u novembru.

- U poređenju sa decembrom 2020. godine, promet je manji 70%. Prosječan dnevni promet iznosio je 28,56 hiljada EUR, a veći dio, odnosno 72%, ostvaren je na slobodnom tržištu - navodi se u Biltenu Montenegroberze.

U decembru je trgovano 23 dana i zaključeno je 113 transakcija. Od ukupnog broja transakcija, 48% je zaključeno na berzanskom tržištu.

- Trgovinom akcijama 25 kompanija, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je 625,55 hiljada EUR prometa ili 9% ukupnog i zaključeno je 107 transakcija - dodaje se u Biltenu.

Trgovinom akcijama fondova sklopljeno je pet poslova.

Oko 87% od ukupnog prometa, ne uključujući akcije fondova, blok poslove i obveznice, ostvareno je trgovinom akcijama Poslovno logističkog centra Morača, Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Jugopetrola, Crnogorskog Telekoma i Elektroprivrede.

Najveći rast cijene u decembru od 24%, zabilježile su akcije kompanije Jugoinspekt.

Dionice Hipotekarne banke zabilježile su u decembru najveći pad vrijednosti, od 99%.

Indeks MNSE10 rastao je u decembru 0,15% i posljednjeg dana trgovanja imao je vrijednost od 764,12 poena. MONEX je zabilježio pad od 6,59% na 9.867,37 bodova.

Ukupna tržišna kapitalizacija akcija posljednjeg dana decembra iznosila je 3,19 mlrd EUR i bila je 0,35% viša u odnosu na isti period 2020.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Energija

Usvojena Informacija o realizaciji projekta Solari 5000 plus

Vlada je, na predlog ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimira Martinovića, utvrdila Informaciju o realizaciji projekta Solari 5000+ (70MW) za građane i preduzeća, koji će doprinijeti ostvarenju klimatskih i energetskih ciljeva kojima Crna Gora teži. Ukupna procijenjena vrijednost projekta, čiji je nosilac Elektroprivreda (EPCG), je 70 mil EUR. Projekat, kako je objašnjeno, podstiče i promoviše

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.