NavMenu

Na proljeće poslovni forum privrednika Crne Gore i Austrije - Zaštita životne sredine i turizam šansa za austrijske investitore

Izvor: eKapija Petak, 28.01.2022. 10:29
Komentari
Podeli
Nina Drakić i Karl Miler (Foto: karl_miler)Nina Drakić i Karl Miler
Ambasada želi da još snažnije doprinese povezivanju privrednika Crne Gore i Austrije, a prilika za to može biti poslovni forum koji će biti održan proljeće, rekao je ambasador te zemlje Karl Miler na sastanku sa predsjednicom Privredne komore Crne Gore (PKCG) Ninom Drakić.

Kako je saopšteno iz PKCG, Miler i Drakić su razgovarali o mogućnostima unapređenja ekonomske saradnje između dvije države.

- Ambasador Miler, koji je odnedavno u našoj državi, istakao je da ambasada želi da još snažnije doprinese povezivanju privrednika Crne Gore i Austrije, a prilika za to može biti poslovni forum u okviru događaja koji se, u sklopu kampanje Refocus Austria, planira za proljeće. Ova kampanja predstavlja glavnu komponentu plana ekonomskog oporavka austrijske Vlade nakon pandemije kovid-19 - navodi se u saopštenju.

Predsjednica PKCG Nina Drakić kazala je da će u komunikaciji sa Privrednom komorom Austrije snažno doprinijeti organizaciji poslovnog foruma privrednika dviju država.

Kako je saopšteno, Miler je ukazao na potrebu intenzivnijeg uključivanja austrijskih kompanija na tenderskim pozivima koji se raspisuju u Crnoj Gori, a naročito u projektima koje finansira EBRD.

- Sagovornici su se saglasili da zaštita životne sredine nudi mnogo mogućnosti za austrijske investicije, koje bi doprinijele harmonizaciji Crne Gore sa načelima EU u ovoj oblasti. Takođe, veliki prostor za saradnju crnogorskih i austrijskih kompanija postoji i u oblasti turizma, posebno imajuću u vidu potencijale sjevera Crne Gore - navode iz PKCG.

Drakić je upoznala ambasadora sa organizacijom i aktivnostima Privredne komore Crne Gore, među kojima će jedna od najznačajnih aktivnosti u naredom periodu biti digitalizacija usluga ove asocijacije i podrška privredi u procesu digitalne transformacije. Ona je istakla da bi iskustva austrijske privredne komore bila dragocjena u tom procesu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan pretkvalifikacioni tender za izgradnju dionice auto-puta od Mateševa do Andrijevice

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je pretkvalifikacioni poziv za dionicu auto-puta od Mateševa do Andrijevice. Raspisivanje ovog tendera ranije danas najavili su i predsjednik Vlade Milojko Spajić i izvršni direktor Monteputa Milan Ljiljanić. Riječ je o drugoj dionici auto-puta od Mateševa do Andrijevice u ukupnoj dužini od 22 kilometra. Klijent banke je preduzeće Monteput, koje sredstava od kredita, odnosno donacije kojom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.