NavMenu

Renault, Nissan i Mitsubishi jačaju saradnju na polju proizvodnje električnih vozila

Izvor: Tanjug Četvrtak, 27.01.2022. 11:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smile Fight/shutterstock.com)Ilustracija
Francuski Renault i japanske kompanije Nissan i Mitsubishi Motors saopštili su danas da planiraju da prodube saradnju u proizvodnji električnih vozila, kako bi ojačali konkurentsku poziciju ove 20-godišnje alijanse na tržištu koje prelazi na vozila koja za pogon koriste struju.

Ova tri automobilska partnera su navela u saopštenju da će povećati broj zajedničkih platformi za električna vozila sa četiri na pet, a do 2030. planiraju da uspostave kombinovanu proizvodnu liniju električnih vozila za 35 automobila, prenosi Rojters.

Dodali su, takođe, da će do 2026. godine četiri petine svih modela koje proizvodi njihova alijansa deliti zajedničke platforme u poređenju sa sadašnjih 60%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.