NavMenu

Stigla jedna ponuda za nove gradske autobuse u Podgorici

Izvor: Vijesti Četvrtak, 27.01.2022. 11:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/naeimasgary)Ilustracija
Samo jedna ponuda pristigla je na adresu Glavnog grada za trgovinu 16 autobusa namijenjenih za gradski saobraćaj.

Gradska komisija ocijenila je prihvatljivom ponudu tivatskog Ben-kova, koji je ovlašćeni distributer za turski BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS.

Ukoliko ugovor bude potpisan, na podgoričkim cestama naći će se autobusi BMC Neocity 8.5m diesel. U ponudi se navodi da je vrijednost svakog od autobusa po malo više od 102.000 eura bez PDV-a, odnosno 1,64 miliona eura bez PDV-a.

Glavni grad raspisao je u prvoj polovini decembra tender za 16 autobusa za prevoz na gradskim i prigradskim linijama vrijedan dva miliona eura.

Pošto su više puta isticali da nisu dobili saglasnost Vlade, gradske vlasti odlučile su se da dva miliona eura od prodaje udjela u Novom duvanskom kombinatu iskoriste za trgovinu autobusa.

Iz grada na čijem je čelu gradonačelnik Ivan Vuković kazali su da projekat modernizacije javnog prevoza u Podgorici pored nabavke autobusa podrazumijeva i uvođenje novih linija i modernizaciju i digitalizaciju autobuskih stajališta.

- Imajući u vidu da je Podgorica administrativni centar, svakako da će efikasan javni prevoz biti koristan za sve građane Crne Gore i brojne turiste koji posjećuju glavni grad. Ovaj projekat će umnogome doprinijeti povećanju kvaliteta života građana, kroz smanjenje saobraćajnih gužvi, sve veću upotrebu efikasnog javnog prevoza, smanjenje emisije izduvnih gasova i povećanje kvaliteta vazduha u Podgorici - kazali su iz PG Biroa na pitanja Vijesti o značaju ove investicije.

Iznos od milion eura biće, kako se navodi u tekstu tendera, isplaćen u roku od 30 dana od primopredaje autobusa, pola miliona do kraja januara 2023. godine, a preostalu sumu kraja januara 2024. godine.

Autobusi moraju imati najmanje 23 mjesta za sjedenje, uključujući i mjesto vozača. Kada se uzme u obzir i stajanje, u vozilima mora biti kapacitet za najmanje 60 putnika.

Tehničkim karakteristikama traži se da ima najmanje dvoje vrata na desnoj bočnoj strani. Od tih jedna moraju biti prilagođena za ulazak osoba u invalidskim kolicima.

Unutar autobusa mora, prema specifikacijama, postojati zvučno obavještenje o nazivima stanica (namijenjeno za lica sa oštećenim vidom), kao i led displeji sa istim informacijama (namijenjeni licima sa oštećenim sluhom). Glavni grad, takođe, traži unutrašnje kamere visoke rezolucije koje pokrivaju unutrašnjost vozila.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.