NavMenu

U pripremi tender za eksploataciju kamena sa ležišta Platac u Kotoru

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.01.2022. 07:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: tantzi13/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Crne Gore usvojila je koncesioni akt za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena lokaliteta Platac u Kotoru i zadužila Ministarstvo kapitalnih investicija da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanjejavnog oglasa i da imenuje tendersku komisiju koja će sprovesti postupak javnog nadmetanja.

Kako je saopšteno nakon jučerašnje sjednice, usvojena je informacija o pripremi javnog oglasa za dostavljanje ponuda za dodjelu Ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena lokaliteta Platac sa Izvještajem vršenja detaljnih geoloških istraživanja i eksploatacije zbog zaštićenog područja Platamuni.

- Vlada se upoznala sa Izvještajem o mogućim uticajima eksploatacije na park prirode Platamuni koji je pripremila Agencija za zaštitu životne sredine (EPA). Agencija se izjasnila da ne postoji mogućnost uticaja eksploatacije tog ležišta na površinske i podzemne vode parka prirode Platamuni jer se radi o odvojenoj mikrolokaciji, hidrološki nerazvijenoj sa suprotnim nagibom dreniranja površinskih voda u odnosu na položaj Platamuna - saopšteno je.

U informaciji se navodi da je konstatovano da se granice ležišta, navedene u koncesionom aktu, poklapaju sa granicama postojećeg ležišta i da su u skladu sa planskom dokumentacijom.

- S obzirom na zakonsku obavezu da se postupak dodjele Ugovora o koncesiji sprovede pod jednakim, transparentnim i nediskriminatornim uslovima, zaključeno je da niko ne može biti stavljen u privilegovan položaj, jer se na tender mogu prijaviti svi zainteresovani koji dostave ponudu u skladu sa tenderskom dokumentacijom. Pored toga, važeći zakonski propisi koji su usklađeni sa standardima EU, kao i odredbe ugovora u potpunosti garantuju da zaštićeno područje Plantamuni ne može biti ugroženo - objasnili su iz Vlade.

- Imajući sve to u vidu, Vlada je usvojila Koncesioni akt i zadužila Ministarstvo kapitalnih investicija da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanje Javnog oglasa i da imenuje tendersku komisiju koja će sprovesti postupak javnog nadmetanja - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Agro

Može li se rakija pokvariti?

Može li se rakija pokvariti? Danas skoro svako domaćinstvo posjeduje barem bočicu rakije, ali šta je s rakijom koja dugo stoji? Može li se pokvariti? Rakija ima mjesto u mnogim ormarićima s alkoholnim pićima, ali ne znaju svi može li se ovaj alkohol pokvariti ili ne. Uostalom, ako bolje razmislimo možemo zaključiti da se alkohol vrlo teško kvari. Zbog visokog udjela alkohola u rakiji, ovo žestoko piće neće pokvariti u pogledu

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.