NavMenu

Kartodrom u Kragujevcu? - Na 3,5 hektara planirana gradnja sportskog kompleksa

Izvor: eKapija Srijeda, 26.01.2022. 16:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Iryna Rasko/shutterstock.com)Ilustracija
Odbornici Skupštine grada Kragujevca usvojili su Plan generalne regulacije naselja Male Pčelice - 2. dio koji je kako je rekao Ivan Radulović, glavni gradski urbanista jedan od 28 planova generalne regulacije u okviru Generalnog urbanističkog plana grada Kragujevca.

Osnovni cilj izrade ovog plana, koji obuhvata područje oko 215 hektara i nalazi se na samom rubu GUP-a grada Kragujevca su održivi i urbani razvoj ovog dela grada u novim uslovima nastalih usled izmeštanja Sjeverne obilaznice.

Kako navode na sajtu lokalne samouprave, veliko ograničenje za razvoj rubnog dijela naselja Male Pčelice, predstavlja kompleks posebne namjene Divostin, zatim klizište i uslovno stabilni tereni, dok 55% planskog obuhvata predstavlja vangrađevinsko područje (šume i poljoprivredno zemljište).

Na ovom području moguće je, kazao je Radulović, unaprijediti saobraćajnu dostupnost i komunalnu opremljenost perifernih delova naselja Male Pčelice, radi povezivanja sa naseljima Šumarice i Divostin, a na površini od 3,5 hektara planiran je prostor za potrebe razvoja specifičnih sportskih aktivnosti odnosno kartodrom, za koji je pribavljena saglasnost Ministarstva odbrane.

- Kompleks kartodroma sadržao bi plato za karting i internu saobraćajnicu, parking za posjetioce i manje objekte za njegove potrebe, dok je do samog kompleksa po trasama nekategorisanih puteva planirano formiranje javnih saobraćajnica kao produžetak postojećih ulica iz naselja Šumarice i Malih Pčelica - navode iz lokalne samouprave.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.