NavMenu

Korak bliže gradnji autobuske stanice u Herceg Novom - Raspisan tender za reviziju glavnog projekta

Izvor: eKapija Utorak, 25.01.2022. 12:33
Komentari
Podeli
(Foto: Opština Herceg Novi/Studio Grad)
Opština Herceg Novi objavila je javni poziv za reviziju Glavnog projekta kompleksa glavne autobuske stanice sa pristupnim saobraćajnicama.

Kako se može vidjeti u pozivu, riječ je o fazama 1 i 2, a za ovaj posao opredijeljeno je 15.000 EUR.

U projektnom zadatku navedeno je da prva faza podrazumijeva objekat autobuske stanice, kao i stanični trg sa pripadajućim parkingom i saobraćajnicom. Drugom fazom obuhvaćen je objekat poslovno-administrativnog sadržaja.

U dokumentu se navodi da je objekat autobuske stanice projektovan kao jedinstvena funkcionalna cjelina koja se sastoji od centralne zgrade terminala, pratećeg aneksa komercijalno-ugostiteljskog sadrzaja i manipulativnog prostora za autobuse.

Ispred zgrade terminala planirana je pristupna saobraćajnica sa jednosmjernim tokom, a uz nju parking mjesta za kraće zadržavanje automobila kao i parking mjesta za taksi vozila.

Veza između pristupne saobraćajnice, centralne zgrade terminala i pješački izlaz sa dolaznih perona projektovan je u vidu natkrivene pjacete, sa koje je predviđen i glavni ulaz u prateći komercijalno-ugostiteljski prizemni aneks.

Kada je riječ o poslovno-administrativnom objektu, projektnim zadatkom predviđeno je da ima suteren, prizemlje i dva sprata. U suterenu će biti smještena zajednička šalter sala, recepcija, kol centar i dio za potrebe komunalne policije. Prizemlje je takođe namijenjeno službi komunalne policije, dok će na prvom i drugom spratu biti smještene služba za inspekcijske poslove, ali i različite službe i privredna društva Opštine Herceg Novi.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 31. januara do 9 sati, a istog dana održaće se i njihovo javno otvaranje.

Više informacija možete vidjeti OVDJE.

Izgradnja nove autobuske stanice u Igalu jedan je od najznačajnijih projekata za Herceg Novi. Kako je u decembru rekao predsjednik opštine Stevan Katić, prva faza izgradnje koštaće 2,7 mil EUR, a poslove će finansirati Uprava javnih radova iz kapitalnog budžeta države.

V.d. direktor Uprave javnih radova Boro Lučić prethodno je je za RTHN kazao da će tokom januara ili februara raspisati tender za izgradnju pristupnog puta, te da će nakon sezone, početi radovi na izgradnji autobuske stanice.

Za izgradnju ovog kompleksa pominjan je i model privatno-javnog partnersta, pa su se kao mogući investitori pominjali i Izraelci, kojima je posebno interesantan objekat tržnog centra.

Opština je prethodno raspisala dva javna poziva za izbor strateškog partnera za gradnju autobuske stanice, u decembru 2019, a potom i u maju 2020. godine, međutim oba tendera su propala.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.