NavMenu

Pet serija na španskom jeziku koje će vas iznenaditi

Izvor: Euronews Srbija Utorak, 25.01.2022. 10:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Maxx-Studio/shutterstock.com)Ilustracija
Ljubitelji serije "La casa de papel" 3. decembra prošle godine oprostili su se od omiljenih junaka - Profesora, Tokio, Berlina, Sijere, Helsinkija i ostalih, uz obećanje njenih tvoraca da će uskoro da se vrate sa spinofom.

Dok svijet čeka kako će neobična serija o pljački Kraljevske kovnice novca koja se protezala na pet sezona izgledati u južnokorejskom rimejku koji je uveliko u pripremi, ljubitelji ostvarenja na španskom jeziku imaju priliku da uživaju u drugim interesantnim sadržajima na Netfliksu i drugim striming servisima.

Predstavljamo vam pet najinteresantnijih, od kojih su dva već dostupna, dok tri treba da se pojave tokom ove godine:


"Sky Rojo"

Ova akciona drama koja je dostupna od prošle godine na Netfliksu prati tri prostitutke koje bježe od svog svodnika Romea i njegovih pomoćnika Mozesa i Kristijana.

One ne znaju gdje su pošle, ali se nadaju da će pronaći slobodu i finansijsku nezavisnost, daleko od svog izrabljivača.

Međutim, najprije moraju da se suoče sa nizom opasnosti otkrivajući pritom da su zajedno jače i da jedino tako imaju priliku da povrate svoj život u svoje ruke.

Inače, Aleks Pina, tvorac "La Casa de papel" stoji i iza ove španske serije.


"Ko je ubio Saru?"

¿Quién mató a Sara?, kako se ova serija originalno zove, je meksički misteriozni triler, koji je postao hit u cijelom svijetu.

Na početku pratimo Aleksa (Manolo Kardono) koji je optužen za ubistvo svoje sestre Sare i koji nakon vremena provedenog u zatvoru pokušava da pronađe odgovor na pitanje iz naslova.

Za sada su snimljene dvije sezone, a u planu je i treća, što je očigledan znak da niko još ne zna šta se desilo sa Sarom.


"Feria: The Darkest Light"

Ova horor serija, koja je najavljena za 28. januar na Netfliks platformi prati dvije sestre koje se suočavaju sa zastrašujućim otkrićem da su njihovi roditelji kao pripadnici kulta počinili zločin i nastradali u ritualu zajedno sa još 23 osobe.


"Feria" iz naslova zapravo je ime jednog mesta u Andaluziji čiji stanovnici nisu naivni kako na prvi pogled djeluju, a s kojima sestre moraju da se suoče dok istražuju tajni život svojih roditelja.

Ako imamo u vidu da su Španci poznati po izvanrednim horor filmovima, vrijedi dati šansu i ovoj seriji, iako u njoj ne igraju poznata glumačka imena.



"Garcia!"

Ova serija zasnovana na istoimenom grafičkom romanu obećava jedinstvenu priču.

Jedan špijun iz šezdesetih stekao je dugovječnost zahvaljujući dubokom zamrzavanju, a jednom svom sunarodniku novinaru pomaže u nastojanjima da zaštiti Španiju od novog padanja u okove diktatorskog režima.

Iako se ne zna mnogo o ovoj seriji, koja je najavljena za ovu godinu (tačan datum objavljivanja na Netfliksu još nije poznat), interesantna premisa i činjenica da iza nje stoji Zeta studio, trebalo bi da garantuju kvalitetno vrijeme ispred malih ekrana.


"Bunker"

"Bunker" Estebana Sejmandija drugačija je od svih serija na ovoj listi.

On tu provodi najviše vremena slikajući, kuvajući i kupajući se u svom đakuziju, ali mu miran život iznenada prekida niz živopisnih likova koji ga uvlače u opasne, ali i vrlo zabavne situacije.

Epizode će trajati samo 30 minuta, što ukazuje da je riječ o "pitkijem" i jednostavnijem sadržaju od onog koji smo navikli poslednjih godina na striming servisima.

Ova komedija sa elementima akcije i avanture, koja će biti premijerno prikazana 27. januara na HBO Max, prati Vladmira, koji bježeći od žene i djece, često "bježi" u staro sklonište u podrumu svoje kuće.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Olakšica za vozače: Uz elektronsku naplatu putarine, uskoro bez zadržavanja na putevima u Srbiji

Vozačima u Crnoj Gori, uskoro će biti dostupna mogućnost da sa sopstvenim tag uređajem elektronski plaćaju putarinu kako u Crnoj Gori tako i na cestama u Srbiji, što će značiti manje zadržavanje i brži protok saobraćaja. Kako za portal Kolektiv me objašnjava Ana Palibrk iz preduzeća Monteput, riječ je platfortmi Toll for all (T4A) – Putarina za sve, koja podrazumijeva da se sa jedinstvenim tag uređajem može putovati kroz više

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.