Izvor: eKapija | Petak, 21.01.2022.| 07:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Allianz Group planira gradnju apart hotela Mirište nedaleko od Svetog Stefana (FOTO)

(Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma/Business Art/Idejno rješenje/Printscreen)
Kompanija Allianz Group iz Budve planira izgradnju apart hotela na lokaciji Mirište, u blizini Svetog Stefana. Zeleno svjetlo za realizaciju projekta investitor je dobio i od glavnog državnog arhitekte, koji je dao saglasnost na izmijenjeno idejno rješenje objekta, za čiju izradu je bio zadužen studio Business Art.

Kako se može vidjeti u dokumentu objavljenom na sajtu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, gradnja hotela planirana je na parceli koja se sastoji iz katastarske parcele broj 848, KO Sveti Stefan u zahvatu LSL Mirište. Lokalitet područja parcele pripada vertikalnoj zoni obalnog pojasa, na udaljenosti od oko 9 km od ostrva Sveti Stefan, uz magistralni put Budva-Bar.

Hotel će se graditi na parceli površine 1772 m2, a planirano je da bude sastavljen od centralnog objekta spratnosti Su+P+1+Rk i smještajnih objekta spratnosti Su+P+7+Ps. Ukupna bruto građevinska površina hotela je 6.225 m2. Planirano je da ima četiri zvjezdice, a predviđeno je da kapacitet bude ukupno 50 ležajeva.

Glavni ulaz za goste je obezbijeđen na nivou suterena sa južne strane preko pristupnog platoa sa nadstrešnicom, dok je ulaz za osoblje hotela, kao i kolski ulaz u suterensku garažu obezbijeđen sa zapadne strane, preko pristupne uvalnice.

(Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma/Business Art/Idejno rješenje/Printscreen)
Centralni objekat sadrži ulazni hol sa recepcijom, front ofis, kuhinju i restoran sa dvije terase na etaži prizemlja, zatim spa i wellness prostorije na spratu, kao i otvoreni bazen sa barom i prostorom za sunčanje na etaži ravnog krova.

Kuhinjski blok je smješten u zaleđu etaže i predviđa uslugu doručka tipa samoposluživanja - švedski sto, sa pripremom toplih i hladnih jela, a u svemu prema projektu tehnologije kuhinje. Restoran je južne i zapadne orijentacije sa vizurama ka moru i prirodi područja, kapaciteta cca 55 sjedećih mjesta, uz dodatnih cca 10 visokih sjedećih mjesta bara, kao i cca 45 sjedećih mjesta na nenatkrivenoj južnoj, odnosno na dijelom natkrivenoj zapadnoj terasi.

Na etaži spa i wellness centra su predviđeni sauna, hamam, iskustveni tuš, kao i prostorije za masažu i kardio trening. U sklopu restorana i spa centra su isprojektovani pripadajući sanitarni blokovi, svlačionice, kao i servisne prostorije za održavanje.

Smještajni objekat sadrži 30 studio apartmana sa jednim ležajem i 10 apartmana sa po dva ležaja, od kojih su dva dupleksa na završnim povučenim etažama. Predviđene su i tri servisne prostorije za sobarice, tj. po jedna na prve tri etaže sa najvećim brojem jedinica.

(Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma/Business Art/Idejno rješenje/Printscreen)
Centralni i smještajni objekat povezani su zajedničkom suterenskom etažom koja pored ulaznih partija hotela i parking prostora, sadrži i tehničke prostorije za smještaj mašinskih i elektro instalacija i opreme, zatim ekonomske prostorije kuhinjskog bloka za prijem i skladištenje robe, prostoriju za odlaganje smeća, servisne prostorije vešernice i održavanje, kao i sanitarne blokove za zaposlene.

Umjesto planom predviđene posljednje etaže hotela kao potkrovne, projektovana je etaža povučenog sprata. Ova etaža je povučena sa tri od četiri moguće strane.

U sklopu apart hotela planirana su ukupno 22 parking mjesta. Parkiranje je predviđeno na spoljašnjem parkingu u sklopu pristupnog platoa, gdje su planirana četiri parking mjesta, kao i jedno mjesto za osobe sa invaliditetom. Projektom je predviđen i unutrašnji suterenski parking prostor kapaciteta 17 parking mjesta, od kojih je jedno predviđeno za osobe sa invaliditetom.


Fotogalerija
Apart hotel Mirište Budva

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE