NavMenu

Plantaže ponovo u blokadi

Izvor: Mina Četvrtak, 20.01.2022. 09:06
Komentari
Podeli
(Foto: Google StreetView/Screenshot)
Kompanija Plantaže u blokadi je bila četiri dana na kraju decembra zbog duga od 76.329 EUR, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Iz Plantaža su kazali Pobjedi da očekuju "da će kratka blokada dva fizička lica već danas biti riješena".

Račun Plantaža već je bio blokiran početkom decembra, zbog duga za porez Opštini Tuzi od skoro 366.998 EUR. U međuvremenu je uprava kompanije saopštila da je postigla dogovor sa kreditorima, te da neće biti novih blokada do kraja marta.

U blokadi su na kraju prošle godine bili i Lokalni putevi Pljevlja i to tri dana zbog duga od 194.321 EUR. Blokiran je bio račun i ulcinjskih lokalnih preduzeća, Agencije za izgradnju i razvoj na iznos od 3.803 i Centra za kulturu, koji duguje 864 EUR.

Na spisku blokiranih, koji nijesu u evidenciji CBCG, našao se Konzulat Belgije u Crnoj Gori, čiji su računi 31. decembra bili blokirani jedan dan na iznos od skoro 103.998 EUR.

Na kraju decembra u blokadi je ukupno bilo 19.390 preduzeća i preduzetnika, 0,41% više nego u novembru. Ukupan iznos duga na osnovu kojeg su blokirani računi bio je 884,4 mil EUR, što je 1,58% više nego u novembru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.