NavMenu

Elektroprivredi odobren kredit u iznosu od 30 mil EUR za projekat Solari

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.01.2022. 07:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/blickpixel)Ilustracija
Elektroprivredi Crne Gore (EPCG) odobren je kredit u iznosu od 30 mil EUR, a sredstav će biti iskorišćena za finansiranje projekata Solari 3000+ i Solari 500+, saopšteno je nakon jučerašnje sjednice Vlade.

Kako je navedeno, u cilju ispunjenja preuzetih obaveza po osnovu smanjenja zagađenja i zaštite životne sredine, kao i investiranja u obnovljive izvore energije, Vlada je dala saglasnost na Predlog odluke o odobrenju direktnog dugoročnog kredita Elektroprivredi Crne Gore.

- Odbor direktora Investiciono-razvojnog fonda je utvrdio Predlog odluke u cilju finansiranja projekta Solari 3000+ za građane i Solari 500+ za pravna lica (mali proizvodni pogoni i javne ustanove) koji podrazumijeva posredovanje u finansiranju, nabavci i puštanju u rad fotonaponskih sistema kod domaćinstava i poslovnih subjekata u Crnoj Gori - objašnjeno je.

Ovom odlukom IRF odobrava Elektroprivredi kredit u iznosu od 30 mil EUR, na period otplate od 96 mjeseci i grace periodom od 24 mjeseca, uz kamatnu stopu od 1,6% na godišnjem nivou.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.