NavMenu

U Kolašinu zadovoljni zimskom sezonom - Na Bjelasici dovoljno snijega, najbrojniji domaći i gosti iz regiona

Izvor: Media Biro Utorak, 18.01.2022. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: Media Biro)
Zimska sezona u Kolašinu, i pored mjera na suzbijanju koronavirusa, ide u dobrom pravcu i planiram tokom, saopštio je direktor Turističke organizacije (TO) Kolašin Aleksandar Vlahović.

- Zadovoljni smo tokom kojim ide ova turistička sezona. Od dana otvaranja ski centara, 18. decembra, imamo sasvim dovoljne količine snijega, tako da sve ide planiranim tokom - rekao je Vlahović agenciji Mediabiro.

Kako je naveo, prema dosadašnjoj statistici, najveći broj noćenja ostvarili su gosti iz Crne Gore i Albanije.

- Takođe, imamo goste iz ostalih zemalja regiona i iz Rusije - rekao je Vlahović.

Prema njegovim riječima, u periodu novogodišnjih i božićnih praznika imali su i više nego dobru posjećenost.

- Svi smještajni kapaciteti bilježili su popunjenost do 100 odsto. Taj trend se nastavlja i dalje, i ovog vikenda imamo dobru popunjenost svih kapaciteta. Takođe, do kraja januara imamo dobre najave - rekao je Vlahović.

On je dodao da je prethodna ljetnja turistička sezona, kada se uzmu u obzir sve okolnosti, bila na zadovoljavajućem nivou.

Vlahović je kazao da je u periodu prije početka zimske turističke sezone fokus bio na promotivnim aktivnostima.

- Sada organizujemo određeni broj manifestacija, ali sve u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama - istakao je Vlahović.

On je kazao da će Novogodišnji bazar na Gradskom trgu trajati do kraja januara, kao i da imaju novu manifestaciju koja će trajati do 17. januara.

- U pitanju je Kolašin Winter art gdje će nastupati najbolji crnogorski gitaristi. Sa Nacionalnom turističkom organizacijom obezbijedili smo prevoz iz centra grada do ski centra Kolašin 1600 - rekao je Vlahović.

Pomoćnica izvršnog direktora Skijališta Crne Gore, Nataša Pajović, kazala je agenciji Medibiro da obaraju sve rekorde od otvaranja ski centra Kolašin 1600.

- Od 18. decembra, otkada je počela zimska sezona, prodali smo oko deset hiljada ski pasova, što je izuzetan rezultat. Ostvarili smo i najveći prihod za ovo doba godine - navela je Pajović.

Što se tiče posjetioca Ski centra, prema njenim riječima, to su uglavnom domaći gosti.

- Imamo povećan broj gostiju iz Albanije, Ukrajine, Rusije, regiona - navela je Pajović.

Ona je napomenula da su u toku završni radovi na izgradnji žičare K7, koja će da objedini i poveže Ski centar Kolašin 1600 i 1450.

- Mi očekujemo završetak tih radova tokom ove sezone, i sa tako objedinjenim ski centrima bićemo konkurenti i ski centrima u regionu - istakla je Pajović.

Kada je u pitanju poštovanje epidemioloških mjera, ona je kazala, da su u prednosti jer se većina aktivnosti obavlja na otvorenom.

- Nadamo se da, uz svu zaštitnu opremu koju skijaši koriste prilikom skijanja, nećemo imati povećan broj zaraženih - rekla je Pajović.

Ona je istakla i da u Ski centru poštuju sve propisane epidemiološke mjere.

Pajović je kazala da je ove godine, prvi put na Ski centru Kolašin 1600, održano Fis takmičenje. Takođe je, kako je navela, u saradnji sa ski školama, oko 200 djece je naučilo da skija.

- Povodom Internacionalnog dana snijega na sve dnevne i poludnevne karte za djecu (do 14 godina) biće odobren popust od 50 odsto. Dječija karta za pokretnu traku će takođe biti duplo jeftinija. Mališane će tokom sjutrašnjeg dana zabavljati animator Žarko Žabac - kazala je Pajović.

Svi pristupni putevi do skijališta su očišćeni, a snijega ima dovoljno.

Posjetioci Ski centra Kolašin kažu da su zadovoljni stazom i da snijega ima dovoljno. Sagovornik iz Podgorice rekao je da skoro svaki dan dolazi da skija i da je sve odlično organizovano.

- Nema gužve, staza je malo zaledila, ali ostalo je sve ok - kazao je on.

I gosti iz regiona poručuju da su zadovoljni stazom, količinom snijega i kompletnom uslugom na Ski centru Kolašin 1600.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Energija, Finansije

Rok za prijave za Solari 5000 produžen do kraja marta

Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja javnosti rok za prijavu za projekat Solari 5000+ produžila do 31. marta, a do sada je za ovaj projekat pristiglo 565 prijava od građana i privrede. To su Vijestima zvanično kazali iz državne energetske kompanije. Solari 5000+ najavljen je krajem 2022. godine, vrijedan je 70 mil EUR, a kroz njega je planirano ugrađivanje solarnih panela ukupne snage 70 megavata (MW) na domaćinstvima,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.