NavMenu

Poljski Ursus će opet proizvoditi traktore za Tanzaniju, otvara i fabriku u Albaniji?

Izvor: Agroklub Utorak, 18.01.2022. 13:00
Komentari
Podeli
(Foto: Brian Kinney/shutterstock.com)
Poljski Ursus bi nakon sanacije mogao obnoviti ugovor s Tanzanijom. Uprava ove kompanije sastala se ovog mjeseca sa članovima parlamenta te afričke države, što su objavili na svom Tviteru.

Prema ovoj objavi, moguće je ponovo aktiviranje "tanzanijskog" ugovora, nakon što je on prvi put bio potpisan 2016. godine. Ta zemlja bi željela da obnovi nekadašnji ugovor.

Iz poljskog Ursusa su pojasnili trenutnu situaciju u kojoj se nalaze. U slučaju sanacije kompanije, oni su spremni za dalje razgovore. Predstoji im ispunjavanje ugovora vrijednog 20 mil USD za nabavku traktora i poljoprivrednih mašina.

Treba napomenuti kako je ovaj poljski brend u decembru objavio i kako je sklopio pismo namjere sa Trgovinsko-industrijskom komorom Tirane, a u vezi sa pokretanjem fabrike za proizvodnju traktora i poljoprivrednih mašina u Albaniji.

Inače, fabrika Ursus osnovana je 1983. godine. Ima vrlo turbulentnu istoriju, a u 90-im godinama prošlog vijeka došlo je do opadanja proizvodnje traktora. Tako je 1995. iz te fabrike izašalo njih samo 16.000. Uslijedile su nesigurne godine, ali brend nikada nije ugašen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.