NavMenu

Najbolja posjeta NP Durmitor u posljednjih deset godina

Izvor: Mina Ponedjeljak, 17.01.2022. 15:34
Komentari
Podeli
Durmitor (Foto: Teodora Brnjoš)Durmitor
Nacionalni Park Durmitor je za prvih 16 dana januara posjetilo 5,63 hljade turista što predstavlja najbolju posjećenost tom zaštićenom području tokom novogodišnjih i božićnih praznika u posljednjih deset godina.

Iz Nacionalnih parkova (NPCG) je saopšteno da je već otvorena i sezona raftinga, kao i da u narednim mjesecima očekuju dobar početak sezone i interesovanja turista za to područje.

- Poređenja radi, u prvih 16 dana prošle godine registrovano je 1,82 hiljade posjetilaca što predstavlja povećanje od 210,08 odsto, dok je 2020. godine, u istom periodu broj posjetilaca bio 4,47 hiljada, tako da je i u odnosu na tu godinu povećanje od 25,94 odsto - rekli su iz NPCG.

Tokom rekordne 2019. godine, u istom periodu je registrovano 2,23 hiljade posjetilaca što predstavlja povećanje od 152,85 odsto.

Direktor NP Durmitor, Pero Popović, kazao je da su zadovoljni posjetom i pored toga što su na snazi ograničavajuće epidemijske mjere.


- Ako se po jutru dan poznaje, mislim da će godina pred nama biti jedna od rekordnih. U strukturi gosti dominiraju domaći, sa čak 90 odsto, dok su ostali, posjetioci iz regiona, odnosno Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Albanije i Rusije - rekao je Popović.

Takođe početkom godine, odnosno 5. januara je otvorena i rafting sezona. U organizaciji firme Explorer iz Kolašina, sedmoro turista iz Rusije spustilo se gumenim čamcem do Žugića luke i uživalo u zimskim tarskim brzacima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.