NavMenu

Zašto je Beograd najbolja evropska prestonica za vegeterijance?

Izvor: Telegraf biznis Petak, 14.01.2022. 14:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/HNBS)Ilustracija
Sa prosječnom ocjenom za vegetarijance od 8,85/10, Beograd je evropska prestonica najpogodnija za vegetarijance, piše u studiji na sajtu Uswitch.

- Prosječna cijena obroka u ovoj istočnoevropskoj prestonici je samo 15,98 EUR, što je 32% jeftinije od glavnog grada Malte, Valete, koja je na drugom mjestu - navodi se.

Dodaje se da, sa ukupno 381 restoranom, vegetarijanci u Beogradu mogu biti razmaženi izborom.

Prestonica Malte, Valeta, nalazi se na drugom mjestu, sa ocjenom od 8,84/10. I pored toga što je prosječna cijena obroka nešto skuplja od Beograda, mediteranska prestonica ima 1.201 odgovarajući restoran.

Sa 264 prikladna restorana, glavni grad Hrvatske, Zagreb, zauzima treće mjesto sa prosječnom ocjenom od 8,78 od 10. Međutim, uprkos nizu opcija, prosječna cijena obroka u jednom od ovih visoko ocijenjenih vegetarijanskih restorana je sedmi najskuplji u Evropi, sa 32,48 EUR.

Istočnoevropska prestonica Albanije, Tirana, zauzima četvrto mjesto sa prosječnom ocjenom 8,76/10 za svoje vegetarijanske restorane. Ne samo da ova prestonica nudi neke od najboljih vegetarijanskih restorana širom kontinenta, već je i glavni grad sa najvećom ocjenom u Evropi za branč restorane, sa nevjerovatnih 8,95/10.

Helsinki, Finska, je najniže ocijenjena evropska prestonica za vegetarijanske restorane. Uprkos tome što 11% njihove populacije čine vegetarijanci, što je četvrta najveća vegetarijanska populacija u Evropi, restorani nisu na nivou u poređenju sa ostatkom kontinenta.

Iako je vegetarijanstvo tek nedavno poraslo kada je riječ o popularnosti, Bratislava, Slovačka je zauzela deseto mjesto na listi najbolje ocijenjenjenih vegetarijanskih restorana u Evropi, sa prosječnom ocjenom od 8,61/10 - rezultatom 2% višim od drugih "prestonica hrane" kao što je Rim (8,41/10).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U Crnoj Gori predviđena izgradnja 260 km auto-puteva i oko 200 km brzih saobraćajnica

U Crnoj Gori predviđena je izgradnja 260 kilometara auto-puteva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica. Tako će se u narednom periodu nastaviti intezivne aktivnosti Monteputa na daljoj izradi idejnih rješenja, sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica - Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore. Kako je saopšteno nakon prve sjednice Savjeta za javne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.