NavMenu

Put Jezerine-Lubnice biće završen do oktobra - Rok ponovo produžen, cijena veća za 21,57 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 14.01.2022. 10:29
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Rok za završetak izgradnje puta Lubnice - Jezerine ponovo je pomjeren i to do 20. oktobra ove godine, soapšteno je iz Vlade.

Kako je navedeno, Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila informaciju o potpisivanju Amandmana 2 ugovora sa kompanijom Euro Asfalt za realizaciju projekta izgradnje i rekonstrukcije dionice puta Lubnice - Jezerine.

- S obzirom na to da još uvijek nije potpisan Amandman koji je odobren na sjednici održanoj 28. oktobra 2021. godine, Vlada je, imajući u vidu zatečeno stanje i nemogućnost drugačijeg rješenja, prihvatila Amandman br. 2 ugovora. Kao krajnji datum za završetak svih radova utvrđen je 20. oktobar 2022. godine - saopšteno je iz Vlade.

Kako je objašnjeno, zahtjev za produženje roka je ocijenjen opravdanim, jer nije bilo moguće izvođenja određenih radova zbog izgradnje ski staze na Bjelasici.

- Na zahtjev Ministarstva ekonomskog razvoja, a iz razloga izvođenja radova na žičari K7 i skijališnih staza koje povezuju dva ski centra Kolašin 1600 i Kolašin 1450, tražena je obustava dijela radova na rekonstrukciji puta u periodu od 1. novembra 2021. god do 1. aprila 2022. - navodi se u saopštenju.

Amandman 2 ugovora podrazumijeva i uvećanje cijene radova za 21,57 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija

Za Željezaru otvorene sve opcije - Od strateškog partnerstva do prodaje

Činjenica da je propao i drugi javni poziv za Željezaru nije loša poruka, jer pokazuje ozbiljnost da se to pitanje riješi na prihvatljiv i ekonomski održiv način, poručio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović na konferenciji za novinare. Kako je kazao, za nikšićku fabriku su na stolu sve opcije - od davanja u zakup, preko strateškog partnerstva, do prodaje. Ministar je komentarišući nezadovoljavajuću ponudu za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.